Gå tilbage til hovedsiden
Sådan fyldes maskinen

Sådan fyldes en opvaskemaskine

Lær hvordan du fylder din opvaskemaskine korrekt for optimal opvask. Vi viser bedste praksis, lige fra skylning til ikke at overfylde til at fylde dine køkkenartikler de rigtige steder.

På trods af hvor avanceret din opvaskemaskine er, eller hvor kraftfuld dit opvaskemiddel er, så er der risiko for utilfredsstillende resultater, hvis du ikke fylder din opvaskemaskine korrekt.

Heldigvis er det let at fylde din opvaskemaskine - hvis du følger bedste praksis. Vores enkle tips herunder kan hjælpe:

Skyl ikke din opvask

Tro det eller ej, det er en myte, at du skal skylle din opvask, før du sætter den i opvaskemaskinen. Selvom du altid skal fjerne overskydende mad på tallerkener for at undgå, at maskinen tilstoppes, er skylning af din opvask, før den sættes i opvaskemaskinen, spild af værdifuldt vand og koster flere penge.

Overfyld ikke

Det kan være fristende at presse hele din families opvask ind for at spare tid, men en overfyldt opvaskemaskine kan skade dit køkkentøj. Derudover kan det være, at dine ting ikke er helt rene p.gr.a. overfyldning, der forstyrrer strømmen af vand og opvaskemiddel.

Sæt plastikvarer øverst i opvaskemaskinen

Bunden er den varmeste del af din opvaskemaskine, hvor varmelementet er placeret. Sæt dine plastikvarer, der tåler opvaskemaskine, øverst, for at undgå at de bliver skæve. Lær mere om, hvilke former for plastik, der tåler opvaskemaskine, så du ikke skader din Tupperware.

Sæt glas og krus øverst

Den øverste hylde i din opvaskemaskine er også designet til at rense kopper, glas og krus. Når de er placeret korrekt, kan vandet og opvaskemidlet vaske dem effektivt indeni.

Placer meget beskidte ting med bunden i vejret

Hvis du vasker fade eller ting med mad, der er brændt på, eller andre stædige rester, skal du placere dem med bunden i vejret, så sprøjtearmene kan vaske effektivt med det rette tryk.

Fyld bestik i opvaskemaskinen med håndtaget nedad

Fyld dine gafler og skeer i med håndtaget nedad for at sikre, at de mest beskidte dele bliver vasket mest grundigt. Men knive skal fyldes i med bladet nedad for at undgå, at du skærer dig, når du tager dem ud.

Placer store ting ud mod siderne og bagest

Skærebrætter og fade bør placeres ud mod siderne og bagest i opvaskemaskinen for at undgå, at de forstyrrer strømmen af vand og opvaskemiddel.

Fyld opvaskemaskinen med gryder og pander nederst

De fleste gryder og pander lavet af rustfrit stål kan sættes nederst i opvaskemaskinen, men tjek altid producentens information, før de fyldes i.

Har du brug for mere viden om, hvordan forskellige former for køkkentøj skal vaskes op? Yderligere information findes i vores artikler nedenfor.

BPA-Fri plastik

Bestik

Glas

Træ

Hvilke ting kan fyldes i opvaskemaskinen?

Nutildags kan de fleste køkkenting fyldes i opvaskemaskinen, men det er altid vigtigt først at tjekke, så du undgår at ødelægge både din maskine og dit værdifulde køkkentøj. Lær mere om, hvilke ting der tåler opvaskemaskine her.

Dit opvaskemiddel skal komplementere din opvaskemaskines opvaskeaktivitet. Automatisk opvaskemiddel er specielt udformet til at opløse madrester og fedtet snavs, holde det væk og fjerne det i det sidste skyl. Alt dette gøres med lidt eller ingen skum.

Brug det opvaskemiddel, der anbefales af producenten af din maskine for at opnå de bedste resultater.

Men Neophos er det varemærke, der anbefales mest af førende producenter af opvaskemaskiner som f.eks. Beko og Bosch*. I områder med meget hårdt vand anbefaler vi også at bruge ekstra salt og afspændingsmiddel for at beskytte din maskine og opnå de bedste resultater.

*Neophos er det mest anbefalede opvaskemiddel baseret på markedsandele af de opvaskemaskineproducenter, der anbefaler Neophos

Det er der ikke behov for! Forskylning er noget, der hører fortiden til. Selvom mange britiske husholdninger gør det, tager det tid og spilder vigtige ressourcer.

Moderne opvaskemidler som f.eks. Neophos Ultimate indeholder både blegemiddel og enzymer, og opvaskemaskineproducenter anbefaler at bruge dem uden forskylning.

Blegemiddel bekæmper vanskelige pletter som f.eks. te og kaffe, og enzymer nedbryder proteiner og stivelse. Du skal bare skrabe de sidste rester i din affaldsspand og fylde din opvaskemaskine.

Opvasketabletter indeholder overfladeaktive stoffer, der påvirker den væske, som de tilsættes, så den bliver mere effektiv i forhold til at opsamle og vaske rester væk. De indeholder også enzymer (til at nedbryde stivelsesholdig mad og proteiner), builders (til at håndtere hårdt vand) og sikkert blegemiddel.

Når du putter din opvasketablet i opvaskemiddeldispenseren, frigiver din maskine indholdet på det mest optimale tidspunkt, så tabletten opløses i vandet, frigiver alle ingredienserne og renser din opvask!

Dit opvaskemiddel skal opbevares på et tørt sted. Hvis du bruger pulver, skal du være omhyggelig med at lukke tuden efter hver brug for at holde produktet tørt (og undgå spild!). Som med alle rengøringsmidler skal dit opvaskemiddel opbevares uden for børns rækkevidde.

Der kræves afspændingsmiddel til at:

  • Sikre pletfri, skinnende opvask
  • Hjælpe med tørring

Der kræves salt til at:

  • Beskytte din maskine mod forkalkning
  • Blødgøre vandet for bedre rengøring

Med multifunktionstabletter som f.eks. Neophos Quantum Ultimate og Neophos All in One er afspændingsmiddel- og saltfunktioner inkluderet. Men, i områder med meget hårdt vand anbefaler vi også at bruge ekstra salt og afspændingsmiddel for at beskytte din maskine og opnå de bedste resultater.

Opvasketabletter er meget lette at bruge. Ved behov fjernes beskyttelsesforpakning, tabletten lægges i opvaskemiddelrummet, rummet lukkes, opvaskemaskinen tændes, og teknologi og Neophos klarer resten!

For detaljeret information om, hvordan Neophos Tabletter skal bruges, læs videre nedenfor.

Fjern tabletten fra beholderen med tørre hænder og placer den i rummet til opvaskemiddel. Sørg for at både rummet til opvaskemiddel og tabletten er tørre for at undgå, at den opløses før tid.

Luk låget på tabletforpakningen tæt. Placer på afstand af varme og fugtighed for at beskytte de tilbageværende tabletter.

Vores tabletter er ikke indpakket (med undtagelse af Neophos Classic) og er designet til at frigive deres indhold, når de kommer i kontakt med vand. Prik ikke hul i dem eller prøv ikke at pakke tabletterne ud.

Luk opvaskemiddelrummet og derefter din opvaskemaskine.

Sørg for, at alle tingene kan tåle opvaskemaskine og separer sølv og rustfrit stål.

Vask metalting i henhold til producentens instruktioner.

Kør opvaskemaskinen. Den optimale vandtemperatur er 51° – 60°C.

For de bedste resultater anbefales det også at bruge Neophos afspændingsmiddel for mere skinnende og tør opvask (vs. opvaskemiddel alene).

Opvasketabletter skal altid puttes opvaskemiddelrummet.

Hvis man placerer tabletten i bunden af opvaskemaskinen, opløses den sandsynligvis for hurtigt og frigiver opvaskemidlet i forvasken, så der ikke er mere til hovedvasken. Dette nedsætter effektiviteten af din opvask.

Om du skal fjerne plastikken omkring din opvasketablet afhænger af det produkt, som du har købt. En god tommelfingerregel er, at hvis tabletten er indpakket enkeltvis, så bør du fjerne plastikindpakningen før brug. Men hvis tabletten er indkapslet i tynd, gennemsigtig plastik, skal den ikke fjernes, og tabletten opløses sikkert under opvaskeprocessen.

Opvasketabletter skal altid anbringes i opvaskemiddelrummet i din opvaskemaskine og ikke i selve opvaskemaskinen.