Gå tilbage til hovedsiden

Ofte stillede spørgsmål

Find svarene på nogle af dine hyppigst stillede spørgsmål om opvaskemaskiner og om opvaskeprodukter, inklusive tabletter.

Generelle ofte stillede spørgsmål

Dit opvaskemiddel skal komplementere din opvaskemaskines opvaskeaktivitet. Automatisk opvaskemiddel er specielt udformet til at opløse madrester og fedtet snavs, holde det væk og fjerne det i det sidste skyl. Alt dette gøres med lidt eller ingen skum.

Brug det opvaskemiddel, der anbefales af producenten af din maskine for at opnå de bedste resultater.

Men Neophos er det varemærke, der anbefales mest af førende producenter af opvaskemaskiner som f.eks. Beko og Bosch*. I områder med meget hårdt vand anbefaler vi også at bruge ekstra salt og afspændingsmiddel for at beskytte din maskine og opnå de bedste resultater.

*Neophos er det mest anbefalede opvaskemiddel baseret på markedsandele af de opvaskemaskineproducenter, der anbefaler Neophos

Det er der ikke behov for! Forskylning er noget, der hører fortiden til. Selvom mange husholdninger gør det, tager det tid og spilder vigtige ressourcer.

Moderne opvaskemidler som f.eks. Neophos Ultimate indeholder både blegemiddel og enzymer, og opvaskemaskineproducenter anbefaler at bruge dem uden forskylning. Blegemiddel bekæmper vanskelige pletter som f.eks. te og kaffe, og enzymer nedbryder proteiner og stivelse. Du skal bare skrabe de sidste rester i din affaldsspand og fylde din opvaskemaskine.

Dit opvaskemiddel skal opbevares på et tørt sted. Hvis du bruger pulver, skal du være omhyggelig med at lukke tuden efter hver brug for at holde produktet tørt (og undgå spild!). Som med alle rengøringsmidler skal dit opvaskemiddel opbevares uden for børns rækkevidde.

Der kræves afspændingsmiddel til at:

 • Sikre pletfri, skinnende service
 • Hjælpe med tørring

Der kræves salt til at:

 • beskytte din maskine mod kalk
 • blødgøre vandet for bedre rengøring

Afspændingsmiddel- og saltfunktioner er inkluderet i tabletter med multi-fordele som f.eks. Neophos Quantum Ultimate og Neophos All in One. Men, i områder med meget hårdt vand anbefaler vi også at bruge ekstra salt og afspændingsmiddel for at beskytte din maskine og opnå de bedste resultater.

Hårdt vand kan betyde, at kalk samler sig hurtigere i din opvaskemaskine, hvilket fører til, at der efterlades mineralaflejringer på dit service efter programmet. Hvis du har hårdt vand i dit hjem i stedet for blødt vand, skulle du måske se efter et opvaskemiddel til hårdt vand.

Selvom opvaskemidler ikke er decideret designet til hårdt vand, så kan brug af et højkvalitets opvaskemiddel som f.eks. Neophos® Quantum UltimateTM sammen med et godt Neophos® afspændingsmiddel nedsætte risikoen for de negative effekter af, at hårdt vand afbleger dit service.

Vores afspændingsmidler hjælper med at forebygge, at vand danner dråber på dit service og gør det vanskeligere for mineralaflejringer at sætte sig på det. Når det bruges regelmæssigt sammen med dit opvaskemiddel, sikrer dets specielle sammensætning, at du har stribe-fri service efter hver opvask.

Opvasketabletter skal altid puttes i rummet til opvaskemiddel.

Hvis man placerer tabletten i bunden af opvaskemaskinen, opløses den sandsynligvis for hurtigt og frigiver opvaskemidlet i forvasken, så der ikke er mere til hovedvasken. Dette nedsætter effektiviteten af din opvask.

Opvasketabletter skal altid anbringes i rummet til opvaskemiddel i din opvaskemaskine og ikke i selve opvaskemaskinen.

Ofte stillede spørgsmål om tabletter

Opvasketabletter indeholder overfladeaktive stoffer, der påvirker den væske, som de tilsættes, så den bliver mere effektiv i forhold til at opsamle og vaske rester væk. De indeholder også enzymer (til at nedbryde stivelsesholdig mad og proteiner), builders (til at klare hårdt vand) og sikre blegemidler.

Når du har puttet din opvasketablet i rummet til opvaskemiddel, frigiver din maskine indholdet på det optimale tidspunkt, hvilket gør, at tabletten opløses i vandet, frigiver alle ingredienser og rengør din opvask!

Opvasketabletter er meget lette at bruge. Om nødvendigt, fjern al beskyttende indpakning, put tabletten i rummet til opvaskemiddel, luk rummet, tænd for opvaskemaskinen og lad teknologien og Neophos klare resten!

For detaljeret information om, hvordan Neophos Tabletter skal bruges, læs videre nedenfor.

Fjern tabletten fra beholderen med tørre hænder og placer den i rummet til opvaskemiddel. Sørg for at både rummet til opvaskemiddel og tabletten er tørre for at undgå, at den opløses før tid.

Luk låget på tabletforpakningen tæt. Placer på afstand af varme og fugtighed for at beskytte de tilbageværende tabletter.

Vores tabletter er ikke indpakket (med undtagelse af Neophos Classic) og er designet til at frigive deres indhold, når de kommer i kontakt med vand. Prik ikke hul eller forsøg ikke at pakke tabletterne op.

Luk rummet til opvaskemiddel og derefter din opvaskemaskine.

Sørg for, at alle genstande tåler maskinopvask og adskil sølv og rustfrit stål.

Vask metalgenstande i henhold til producentens instrukser.

Kør opvaskemaskinen. Den optimale vandtemperatur er 51° – 60°C.

For de bedste resultater anbefales det også at bruge Neophos afspændingsmiddel for mere skinnende og tør opvask (vs. opvaskemiddel alene).

Opvasketabletter skal altid puttes i rummet til opvaskemiddel.

Hvis man placerer tabletten i bunden af opvaskemaskinen, opløses den sandsynligvis for hurtigt og frigiver opvaskemidlet i forvasken, så der ikke er mere til hovedvasken. Dette nedsætter effektiviteten af din opvask.

Standardlevetiden for opvasketabletter er to år, men det er bedst ikke at lagre Neophos produkter, hvis produktet og dets indpakning forringes over tid.

Selvom det ikke skader dit køkkentøj eller opvaskemaskine at bruge en opvasketablet, der er udløbet, kan det være mindre effektivt, end hvis den bruges, for den udløber.

Det afhænger af, hvilket produkt du har købt, om du skal fjerne plastikken fra din opvasketablet. En god tommelfingerregel er, at hvis tabletten er individuelt indpakket, så skal du fjerne plastikindpakningen før brug. Men hvis tabletten er indesluttet i et skind af tyndt, gennemsigtigt plastik, skal det ikke fjernes, da det bliver opløst sikkert under opvaskeprocessen.

Opvasketabletter skal altid anbringes i rummet til opvaskemiddel i din opvaskemaskine og ikke i selve opvaskemaskinen.

Hvis din tablet ikke opløses ordentligt, kan det skyldes to ting: vandet er ikke varmt nok, eller den bliver ikke frigivet fra rummet til opvaskemiddel på det rette tidspunkt.
Du skal først tjekke, at programmet, du bruger, er varmt nok (omkring 45 to 65°C) til at opløse ingredienserne helt - se din vejledning for yderligere råd.
Tjek, at fjederen på lågen til rummet til opvaskemiddel virker. Nogle gange sætter de sig fast, og det kan betyde, at tabletterne ikke frigives på det rette tidspunkt, dvs. når vandet er varmest. Hvis du har fundet ud af, at det er et problem, kan du tjekke vores artikler om vedligeholdelse og pleje af opvaskemaskiner.

Ofte stillede spørgsmål om gel

Vores flydende opvaskemiddel leveres med en forfriskende citrusduft – Neophos® Power Gel 0%. Bare fyld rummet til opvaskemiddel (brug mere, hvis du har meget beskidt opvask og/eller hårdt vand) og tænd din opvaskemaskine med den optimale vandtemperatur på 60°C/140° F.

Sørg altid for at placere dit Neophos® flydende opvaskemiddel i rummet til opvaskemiddel, normalt placeret på indersiden af lågen til opvaskemaskinen. Sørg for at tørre rester, der blev spildt, op for at undgå, at der kommer skum ud af maskinen!

Når det drejer sig om flydende opvaskemiddel vs. opvasketabletter, så giver de begge den samme rengøringskraft - men den ene kan være bedre end den anden i visse situationer. Nogle husholdninger kan foretrække flydende opvaskemiddel, fordi:

 • Flydende opvaskemiddel er normalt billigere end opvasketabletter
 • Det kan tit bruges til et hurtigere opvaskeprogram
 • Det er vandbaseret, hvilket betyder, at det er mindre slibende på sart service som f.eks. glas og tallerkener
 • Det giver større fleksibilitet til specifikke opvaskekrav, da du kan bruge så meget eller så lidt, som du vil

Men mange mennesker kan foretrække at bruge opvasketabletter i deres husholdning, fordi:

 • De er praktiske, da du bare kan placere dem i opvaskemaskinen
 • De spilder ikke opvaskemiddel ved spild eller ved overfyldning
 • De er specielt udviklet til at angribe pletter og fjerne selv de vanskeligste
  Vores Neophos® Quantum UltimateTM tabletter kan foretage 21 kraftfulde handlinger i et opvaskeprogram

Ofte stillede spørgsmål om maskinrens

Brug af maskinrens er en afgørende del af vedligeholdelsen af din opvaskemaskine, som sørger for, at den fungerer problemfrit og rengør dine genstande.

Neophos® maskinrens er udviklet til at beskytte din opvaskemaskine på to måder:

 • Ved at fjerne fedt eller affald fra madrester.
 • Ved at nedbryde ansamling af kalk, der kan forårsages af kalcium i vandet.

Neophos® tilbyder to typer af maskinrens, der kan bruges på forskellige måder; enten in-wash med en fuld opvask, eller når maskinen er tom.

In-wash maskinrens kan bruges ofte til regelmæssig vedligeholdelse, mens en maskinrens, der bruges med en tom maskine giver stofferne mulighed for at gøre deres arbejde på sædvanlige problematiske steder og skjulte dele som f.eks. filtre, sprøjtearme og rør. Begge produkter rengør opvaskemaskinen effektivt, så det er op til dig, hvad du foretrækker.

For at bruge din Neophos® maskinrens skal du først sørge for, at opvaskemaskinen er tom og rense filtret for madrester og affald.

Fjern klistermærket fra hætten på din maskinrensflaske. Du må ikke fjerne hætten.

Placer flasken på hovedet i din bestikkurv eller en hvilken som helst hylde i bunden.

Luk opvaskemaskinen og kør et program med høj varme. Tilføj ikke andre opvaskemidler eller rengøringsmidler til opvasken.

Efter hele programmet er færdigt, skal du åbne opvaskemaskinen, fjerne flasken og smide den i genbrug.

For kraftige ansamlinger kan det være nødvendigt at gentage processen.

For at opretholde en skinnende ren opvaskemaskine kan du bruge Neophos® In Wash maskinrens en gang om måneden for at undgå ansamlinger af fedt og snavs.

Fyld din opvaskemaskine og placer dit standard opvaskemiddel i det lukkede rum.

Placer In Wash maskinrensposen i bunden af din opvaskemaskine og kør et almindeligt opvaskeprogram.

Rengøring af din opvaskemaskine er nødvendigt, hvis du ønsker at forlænge din maskines levetid og effektivitet.

Ligesom med alt andet værktøj og andre hårde hvidevarer, så har din opvaskemaskine brug for regelmæssig rengøring for at holde den i tip-top stand. Selvom din maskine kan fortsætte med at køre uden regelmæssig rengøring, så vil fedt og kalk forårsage ansamlinger, der hæmmer dens rengøringsevne og potentielt føre til ildelugt over tid.

For at sikre at dine maskine kører problemfrit, at den lugter godt, og at den vasker ordentligt, anbefaler vi at bruge en maskinrens som f.eks Neophos® Dual Action maskinrens en gang om måneden maskinrens (eller når du ser ansamlinger) eller Neophos® In Wash maskinrens til mere regelmæssig rengøring.

Ofte stillede spørgsmål om afspændingsmidler

Lad os tage et kig på videnskaben bag afspændingsmidler, før vi viser dig, hvordan du skal bruge det. Nogle gange er opvasken lidt mindre skinnende, end vi ønsker, hvilket normalt skyldes, at mad- og drikkepartikler har cirkuleret inde i opvaskemaskinen og ender med at vende tilbage til tallerkener, glas og bestik ved afslutningen af programmet.

Vores Neophos® afspændingsmidler bruger overfladeaktive stoffer, der reducerer overfladespændingen mellem vand og glas for at sikre, at det ikke efterlader noget, når det langsomt fordamper.

Med lidt hjælp fra afspændingsmidler, kan du forvente mere skinnende og mere tørt service:

 • Afspændingsmidler forebygger, at mad- og drikkepartikler ender på dit service ved afslutningen af programmet.
 • De bekæmper vanskelige vandpletter i både din opvaskemaskine og på dit køkkentøj.
 • Dit køkkentøj bliver skinnende hver gang, i stedet for at have rester, fedt eller vandstriber.
 • De sikrer, at du virkelig sparer tid: afspændingsmidler opløser dråberne, der lander på dit service, hvilket betyder, at dit service er tørre ved programmets afslutning.

Dit afspændingsmiddel skal placeres i rummet til flydende afspændingsmiddel, der er placeret tæt på rummet til opvaskemiddel i din opvaskemaskine.

Det mest anbefalede opvaskemiddel af anerkendte opvaskemaskine­producenter*

Prøv vores udvalg af opvasketabletter.

*Neophos er det mest anbefalede opvaskemiddel baseret på markedsandele af de opvaskemaskineproducenter, der anbefaler Neophos

*Neophos er det mest anbefalede opvaskemiddel baseret på markedsandele af de opvaskemaskineproducenter, der anbefaler Neophos