Gå tilbage til hovedsiden

Vedligeholdelse og pleje af opvaskemaskine

Hold din opvaskemaskine i god form, hver dag.

Hvad enten du foretager en hurtig rengøring ofte eller en mere grundig rengøring sjældnere - så er det vigtigt at holde din opvaskemaskine i god form for at opnå den ultimative renhed. Følg os i vores vejledning om vedligeholdelse og pleje af opvaskemaskiner.

Den hurtige rengøring

En In-Wash Dishwasher Care Tablet om måneden og almindeligt Opvaskesalt holder din opvaskemaskine fri for fedt og kalk.

Hele rengøringsrutinen

Sørg for, at din opvaskemaskine yder sit bedste ved at køre hele rengøringsrutinen med få måneders mellemrum.

Rengør indvendigt

Vi anbefaler at køre et program med en tom maskine med vores Neophos maskinrens for at starte hele rengøringsrutinen.

Start

Tjek og tøm filtret

Hvis din opvaskemaskines filter udfører sit job og opfanger madpartikler, skal det tømmes for at hjælpe med at dræne og standse madpartikler fra at cirkulere.

Sådan rengøres et opvaskemaskinefilter

Tjek og fjern tilstopning af drænet

Bag opvaskemaskinefiltret er drænet, der kan akkumulere rester, fedt og snavs over tid eller endda blive beskadiget. Vær forsigtig, når du renser drænet og frakobl altid din maskine, før du begynder.

Sådan fjernes en tilstopning fra en opvaskemaskine

Tjek sprøjtearmene

Tjek for at sikre, at dine sprøjtearme roterer frit og ikke er tilstoppet med rester, så du er sikker på, at de virker ved fuld styrke.

Sådan tager du dig af pletter fra hårdt vand

Pletter fra hårdt vand og kalk-ansamlinger kan fjernes med Neophos maskinrens, men det er bedst helt at undgå ansamlinger.

Sådan undgår du pletter fra hårdt vand

Tjek for lækager

Kig efter beviser på lækager eller vandansamlinger rundt omkring din opvaskemaskine. Nogle typiske syndere i forbindelse med opvaskemaskinelækager er en ødelagt indtagsventil, defekte pumper eller løse forseglinger. Kontakt en tekniker, hvis du oplever nogle af disse.

Selvom din opvask er helt ren, kan du stadig have andre problemer, der står i vejen for at opnå den ultimative renhed. Problemer kan opstå ved, at du fylder din opvaskemaskine forkert, at du ikke bruger de rigtige indstillinger og programmer eller andre almindelige problemer, du kan finde i fejlfindingsvejledningen.

Hvis du har tekniske problemer, anbefaler vi, at du kontakter en tekniker.