Gå tilbage til hovedsiden
Kan træ vaskes op i opvaskemaskinen

Kan træ vaskes op i opvaskemaskinen?

Find ud af, hvordan dine træskærebrætter og redskaber bliver påvirket, før du putter dem i opvaskemaskinen, og hvordan du bør vaske disse sarte ting, takket være Neophos.

Kan træ vaskes op i opvaskemaskinen?

Der er ingen tvivl om, at en opvaskemaskine i dit hus er luksus. Lige fra på magisk vis at vaske hele familiens tallerkener efter en speciel begivenhed til at klare din opvask, mens du sover, så er nutidens opvaskemaskiner designet til at imponere. Men tag ikke fejl - det er ikke alle dine favorit køkkenting, der kan modstå varmen. Nogle materialer, specielt træ, skal håndteres varsomt, når det drejer sig om opvask.

Så, kan jeg overhovedet putte træ i opvaskemaskinen? Om køkkentøj eller redskaber lavet af træ eller træskærebrætter tåler maskinopvask afhænger af emnet. Den generelle regel er, at træting kun skal vaskes i hånden, men hvis du er usikker, skal du altid se efter et ’tåler maskinopvask’-symbol, før du sætter det i maskinen.

Kan du putte træskærebrætter i opvaskemaskinen?

Selvom det kan være fristende at putte dine træskærebrætter i maskinen sammen med resten af opvasken, er det nok ikke en god ide. Når træ udsættes for så høj varme og fugtighed under et langt opvaskeprogram, og derefter skal tørre, kan det blive skævt, revne og til sidst brække.

Undgå at ødelægge dine dyre træskærebrætter og vask dem i stedet i hånden. For at opnå det bedste resultat, desinficer skærebrættet ved at tørre det af med en opløsning af 1-2 teskefulde blegemiddel pr. liter vand, før du vasker det i hånden med varmt sæbevand i køkkenvasken.

Dit opvaskemiddel skal komplementere din opvaskemaskines opvaskeaktivitet. Automatisk opvaskemiddel er specielt udformet til at opløse madrester og fedtet snavs, holde det væk og fjerne det i det sidste skyl. Alt dette gøres med lidt eller ingen skum.

Brug det opvaskemiddel, der anbefales af producenten af din maskine for at opnå de bedste resultater.

Men Neophos er det varemærke, der anbefales mest af førende producenter af opvaskemaskiner som f.eks. Beko og Bosch*. I områder med meget hårdt vand anbefaler vi også at bruge ekstra salt og afspændingsmiddel for at beskytte din maskine og opnå de bedste resultater.

*Neophos er det mest anbefalede opvaskemiddel baseret på markedsandele af de opvaskemaskineproducenter, der anbefaler Neophos

Det er der ikke behov for! Forskylning er noget, der hører fortiden til. Selvom mange husholdninger gør det, tager det tid og spilder vigtige ressourcer.

Moderne opvaskemidler som f.eks. Neophos Ultimate indeholder både blegemiddel og enzymer, og opvaskemaskineproducenter anbefaler at bruge dem uden forskylning.

Blegemiddel bekæmper vanskelige pletter som f.eks. te og kaffe, og enzymer nedbryder proteiner og stivelse. Du skal bare skrabe de sidste rester i din affaldsspand og fylde din opvaskemaskine.

Opvasketabletter indeholder overfladeaktive stoffer, der påvirker den væske, som de tilsættes, så den bliver mere effektiv i forhold til at opsamle og vaske rester væk. De indeholder også enzymer (til at nedbryde stivelsesholdig mad og proteiner), builders (til at håndtere hårdt vand) og sikkert blegemiddel.

Når du putter din opvasketablet i opvaskemiddeldispenseren, frigiver din maskine indholdet på det mest optimale tidspunkt, så tabletten opløses i vandet, frigiver alle ingredienserne og renser din opvask!

Dit opvaskemiddel skal opbevares på et tørt sted. Hvis du bruger pulver, skal du være omhyggelig med at lukke tuden efter hver brug for at holde produktet tørt (og undgå spild!). Som med alle rengøringsmidler skal dit opvaskemiddel opbevares uden for børns rækkevidde.

Der kræves afspændingsmiddel til at:

  • Sikre pletfri, skinnende opvask
  • Hjælpe med tørring

Der kræves salt til at:

  • Beskytte din maskine mod forkalkning
  • Blødgøre vandet for bedre rengøring

Med multifunktionstabletter som f.eks. Neophos Quantum Ultimate og Neophos All in One er afspændingsmiddel- og saltfunktioner inkluderet. Men, i områder med meget hårdt vand anbefaler vi også at bruge ekstra salt og afspændingsmiddel for at beskytte din maskine og opnå de bedste resultater.

Opvasketabletter er meget lette at bruge. Ved behov fjernes beskyttelsesforpakning, tabletten lægges i opvaskemiddelrummet, rummet lukkes, opvaskemaskinen tændes, og teknologi og Neophos klarer resten!

For detaljeret information om, hvordan Neophos Tabletter skal bruges, læs videre nedenfor.

Fjern tabletten fra beholderen med tørre hænder og placer den i rummet til opvaskemiddel. Sørg for at både rummet til opvaskemiddel og tabletten er tørre for at undgå, at den opløses før tid.

Luk låget på tabletforpakningen tæt. Placer på afstand af varme og fugtighed for at beskytte de tilbageværende tabletter.

Vores tabletter er ikke indpakket (med undtagelse af Neophos Classic) og er designet til at frigive deres indhold, når de kommer i kontakt med vand. Prik ikke hul i dem eller prøv ikke at pakke tabletterne ud.

Luk rummet til opvaskemiddel og derefter din opvaskemaskine.

Sørg for, at alle tingene kan tåle opvaskemaskine og separer sølv og rustfrit stål.

Vask metalting i henhold til producentens instruktioner.

Kør opvaskemaskinen. Den optimale vandtemperatur er 51° – 60°C.

For de bedste resultater anbefales det også at bruge Neophos afspændingsmiddel for mere skinnende og tør opvask (vs. opvaskemiddel alene).

Opvasketabletter skal altid puttes opvaskemiddelrummet.

Hvis man placerer tabletten i bunden af opvaskemaskinen, opløses den sandsynligvis for hurtigt og frigiver opvaskemidlet i forvasken, så der ikke er mere til hovedvasken. Dette nedsætter effektiviteten af din opvask.

Om du skal fjerne plastikken omkring din opvasketablet afhænger af det produkt, som du har købt. En god tommelfingerregel er, at hvis tabletten er indpakket enkeltvis, så bør du fjerne plastikindpakningen før brug. Men hvis tabletten er indkapslet i tynd, gennemsigtig plastik, skal den ikke fjernes, og tabletten opløses sikkert under opvaskeprocessen.

Opvasketabletter skal altid anbringes i opvaskemiddelrummet i din opvaskemaskine og ikke i selve opvaskemaskinen.