Gå tilbage til hovedsiden
Sådan fjernes blokering fra en opvaskemaskine

Sådan fjernes blokering fra en opvaskemaskine

Brug din Neophos vejledning om forebyggelse af tilstopning i opvaskemaskiner, inklusive hvilke produkter, du skal bruge til det.

”Hvis du passer godt på dine redskaber, så passer de godt på dig...” Dette er specielt vigtigt at huske på, når det drejer sig sin opvaskemaskine, der er afhængig af at blive passet på for at kunne yde optimalt. En ting, der kan stoppe den fra at yde sit bedste, er, hvis din opvaskemaskine bliver tilstoppet. Hvis dette lyder velkendt, så kan du se her, hvad du kan gøre for at forebygge og ordne det problem.

Hvorfor er min opvaskemaskine tilstoppet?

Din opvaskemaskine kan blive tilstoppet af en lang række ting. Når du konstant bruger din opvaskemaskine til at vaske mad, fedt og andre rester væk, kan det tilstoppe din maskine og forhindre ting i at bevæge sig. Desuden kan områder med hårdt vand opleve ansamlinger af kalk i rørene, som stopper tilstrømningen af forskellige ting.

Din maskine kan også lettere blive tilstoppet, hvis du ikke skraber store madstykker af dit service og dine bageredskaber. Det er vigtigt at huske på, at du ikke behøver at skylle service, før du putter det i opvaskemaskinen. Immervæk spilder det vand unødvendigt! Kombinationen af hurtig (men grundig) afskrabning, et kraftfuldt Neophos opvaskemiddel anvendt i henhold til instrukserne og en moderne opvaskemaskine med den rette indstilling er alt, hvad du behøver. Disse tre faktorer sikrer, at dit service bliver rent og skinnende hver gang.

Sådan forbygger du en tilstoppet opvaskemaskine

For at forebygge en tilstoppet opvaskemaskine, skal du bruge Neophos maskinrens. Dens indhold rengør din opvaskemaskine ved at bekæmpe fest, kalk og ildelugt i de skjulte dele af din maskine:

  1. Sørg for, at din maskine er tom og ikke indeholder anden sæbe eller opvaskemiddel.
  2. Fjern klistermærket fra toppen af flasken (men behold låget på) og placer den på hovedet i en sikker position.
  3. Luk lågen og indstil maskinen til det varmeste program, som smelter vokslaget væk og frigiver flaskens indhold.
  4. Når programmet er færdigt, fjernes flasken til genbrug, og din opvaskemaskine kan bruges i sikker forvisning om, at den køre optimalt.
  5. Gentag en gang hver 3. måned for det bedste resultat.

Sådan rengøres en opvaskemaskine, der ikke dræner

Hvis din opvaskemaskiner ikke dræner, kan der være en blokering, som opvaskemaskinen ikke kan klare. Hvis du er nødt til rengøre en opvaskemaskine, der har stående vand, skal du starte med at tømme opvaskemaskinen for at få let adgang til maskinen. Følg disse trin for effektivt at dræne vandet fra din opvaskemaskine:

Sluk for strømmen:

Sørg for at slukke for al strøm til enten din opvaskemaskine eller din køkkenkværn (hvis du har en).

Fjern stående vand:

Fjern så meget vand, som du kan med et håndklæde, klud eller andet sugende materiale.

Find din drænslange:

Den forbinder din opvaskemaskine med din køkkenkværn. Du kan som regel finde din drænslange under vasken eller bag opvaskemaskinen.

Fjern og rengør:

Når du har gjort det, kan du bruge en tang til at frakoble slangen og begynde at rense den ud. Vi anbefaler, at du bruger en kommerciel anordning til fjernelse af blokering som f.eks. en rørrenser.

Tjek opvaskemaskinedrænet:

Når du har sikret dig, at drænslangen ikke længere er tilstoppet, er det tid til at gøre det samme med opvaskemaskinedrænet. Du kan finde det i bunden af din opvaskemaskine, som du fjerner med en skruetrækker, og så gør du det samme.

Hvis du har gjort dette og stadig ikke kan ordne den tilstoppede opvaskemaskine, er det tid til at finde en professionel!

Det kan betale sig at rengøre din opvaskemaskine indvendig og udvendig nu og da. Det betyder, at den bliver vedligeholdt bedre i længere tid, og at dit mest værdifulde køkkenaktiv kan fortsætte med at tjene dig i den bedste stand.