Gå tilbage til hovedsiden
Sådan rengør du din opvaskemaskine

Sådan rengør du din opvaskemaskine

Få flere oplysninger om, hvordan du rengør din opvaskemaskine med Neophos, inklusive hvilke produkter du skal bruge for at holde din opvaskemaskine skinnende ren.

Rengøring af din opvaskemaskine er en opgave, som du bør påtage dig regelmæssigt for at standse ansamlinger, der kan blokere nøglekomponenter i din maskine. Har du bemærket, at din opvaskemaskine ikke vasker så godt op, som den burde? Den er sandsynligvis ikke i stykker, men den har brug for sin månedlige rengøring. Så, hvis gerne vil have en maskine, der holder længere og altid yder den højeste standard og giver dig skinnende rene glas og service, så skal du gøre dette.

Dette skal du bruge til at rengøre din opvaskemaskine

For at rengøre din opvaskemaskine effektivt, skal du bruge en maskinrens. Brug vores Neophos maskinrens til en effektiv rengøring for at fjerne fedt og kalk i de skjulte dele og rør i opvaskemaskinen og gør den hygiejnisk ren og vellugtende. Det anbefales at bruge det en gang hver 3. måned, men hvis opvaskemaskinen bruges meget, eller hvis der opstår tekniske fejl eller ildelugt, kan det bruges oftere/når der er brug for det.

Sådan rengøres opvaskemaskinen indvendigt

For at rengøre opvaskemaskinen indvendigt, skal du følge disse trin og bruge Neophos maskinrens:

 1. Tøm din opvaskemaskine, så der ikke er noget tilbage indeni
 2. Tag din flaske Neophos og i stedet for at fjerne hætten, skal du fjerne klistermærket fra toppen af flasken for at afsløre en voksprop
 3. Placer maskinrens flasken på hovedet i bestikkurven eller et hvilket som helst sted i bunden af opvaskehylden
 4. Luk opvaskemaskinelågen og indstil din opvaskemaskine til mindst 60°C.
 5. Efter programmet er færdigt, og opvaskemaskinen er slukket, fjern flasken og smid den ud

Sådan rengøres opvaskemaskinen udvendigt

Vores maskinrens klarer alt indvendigt i din opvaskemaskine, men du skal også rengøre den udvendigt - det er jo den del, som alle kan se! Rengør lågen og alle knapper med en klud og varmt sæbevand for at få en opvaskemaskine, der ser lige så godt ud udvendigt som indvendigt!

Hvor tit skal jeg rengøre min opvaskemaskine?

Som udgangspunkt anbefaler vi at rengøre din opvaskemaskine en gang hver 3. måned med vores Neophos maskinrens. Men der kan være tegn på, at din opvaskemaskine har brug for rengøring:

 • En ubehagelig lugt
 • Madrester i din maskines filter
 • Bestik / lertøj er dækket af mad eller fedt efter et program
 • Rust inde i maskine
 • Mad i sprøjtearmen
 • Maskinen bliver tilstoppet

Mht. det sidste er en hurtig løsning at sikre, at du altid skraber større dele af mad af, før du sætter det i opvaskemaskinen (det eliminerer også behovet for at spilde vand til at skylle tallerkenen!). Udover listen ovenfor er der også mere uklare tegn som f.eks. ansamling af fedt og kalk i de skjulte, men vitale dele af din maskine.

Hvis du ved, hvordan og hvornår du skal rengøre din opvaskemaskine, vedligeholder du et af dine mest nyttige køkkenaktiver. Du opretholder ikke blot maskinens optimale ydelse, men du sikrer også, at dit service og dine glas bliver skinnende hver gang.

Hvis du ønsker mere regelmæssigt vedligeholdelse af din maskine, kan du også bruge vores Neophos In Wash rensetabletter. De kan bruges en gang om måneden eller ved specielt fedtet opvask. In Wash rensetabletter rengør din opvaskemaskine og fjerner fedt, mens dit service bliver vasket op (Husk også at bruge opvaskemiddel!).

Yderligere information om, hvordan du skal bruge Neophos In Wash rensetabletter.