Gå tilbage til hovedsiden
Hvor meget vand bruger en opvaskemaskine

Hvor meget vand bruger en opvaskemaskine?

Vi bruger den hver dag, men ved vi i virkeligheden, hvad der foregår bag lågen til opvaskemaskinen? Vi ser på, hvor meget vand en opvaskemaskine bruger, og hvordan du kan spare denne dyrebare ressource med nogle enkle tips.

Da det er en af de største hårde hvidevarer i dit hjem, er det ikke så underligt at tro, at din opvaskemaskine bruger en stor mængde vand til hvert program. Så, sparer opvaskemaskiner vand, eller bruger de meget vand? Det afhænger af din maskines mærke og model.

Selvfølgelig er en moderne energieffektiv opvaskemaskine mere effektiv end en ældre model. Faktisk kan opvaskemaskiner fra før 1994 bruge ca. 37-56 liter vand pr. opvask1.

Sådan sparer du vand, når du bruger din opvaskemaskine

Når det drejer sig om at spare vand ved hver opvask, tæller hver lille ting, du gør. Ikke alene vil nedenstående tips hjælpe med at nedbringe din vandregning, men de sikrer også, at din opvaskemaskine holder længere og gør din opvask skinnende ren!

Tips

  1. Spar vand og spring over forskyl. Forskylning af opvasken før den sættes i opvaskemaskinen kan spilde 1115 liter vand om året!
  2. Undgå at køre maskinen flere gange om dagen ved at vente med køre opvaskemaskinen til den er fuld. Hvis du har en stor familie, kan det naturligvis være nødvendigt at køre den flere gange om dagen. Men, hvis du sørger for, at maskinen er fuld, før du starter den, sikrer det, at du kører det mest effektive program!
  3. Sørg for, at din opvaskemaskine er ren indvendigt, og at sprøjtearmen kan bevæge sig frit. Det vil også eliminere behovet for at køre flere programmer.
  4. Vælg en øko-indstilling, som vasker dit service op ved en lavere temperatur og bruger mindre vand i hvert program.
  5. Brug kvalitets opvaskemiddel som f.eks Neophos Ultimate for at sikre, at din opvask er skinnende ren første gang og hver gang.

 

1 https://www.directenergy.com/learning-center/energy-efficiency/how-much-energy-dishwasher-use