Gå tilbage til hovedsiden
Fjernelse af pletter fra hårdt vand i en opvaskemaskine

Fjernelse af pletter fra hårdt vand i en opvaskemaskine

Find ud af, hvilke produkter du skal bruge til at fjerne pletter fra hårdt vand i din opvaskemaskine med Neophos, og dermed øge dens levetid.

Du har måske hørt om hårdt vand i relation til det område, du bor i. Hvis man har hårdt vand, betyder det, at vandet smager godt, men desværre kan forårsage pletter på glas og overflader og desuden føre til ansamlinger i opvaskemaskinen, der kan være vanskelige at fjerne ved håndkraft. Så hvad er det helt præcist, og hvad skal vi gøre for at fjerne ansamlinger og aflejringer fra hårdt vand i opvaskemaskinen?

Hvad er hårdt vand?

I nogle områder siver det vand, der kommer ud af din vandhane, gennem aflejringer af kalksten og kridt, der består af karbonater. Blødt vand er, når der er lave mængder af disse forbindelser, mens hårdt vand indeholder relativt høje mængder af kalcium og magnesium og andre mineraler. Der er ikke nogle sundhedsrisici forbundet med dette, men som nævnt, kan det føre til pletter fra hårdt vand og kalkansamlinger såvel som reduktion af dit opvaskemiddels effektivitet.

Sådan fjerner du pletter fra hårdt vand

I din opvaskemaskine kan hårdt vand forårsage to ting - uklare glas og kalkansamlinger. Du kan bruge Neophos afspændingsmiddel til det.

Neophos afspændingsmiddel

Du kan bruge Neophos afspændingsmiddel til at klare de pletter og den film, der dannes med pletter fra hårdt vand, for at få skinnende service, glas og redskaber ved at følge disse trin:

 1. Tjek om din opvaskemaskine har et indbygget rum til flydende afspændingsmiddel. Det er som regel placeret i nærheden rummet(ene) til opvaskemiddel.
 2. Fyld rummet med Neophos afspændingsmiddel og tør spildt væske op.
 3. Neophos afspændingsmiddel frigives automatisk i skylleprogrammet, hver gang din opvaskemaskine kører.
 4. Vi anbefaler, at rummet til afspændingsmiddel altid er fuldt. Tjek og fyld op hver måned eller, hvis det røde lys på din opvaskemaskine blinker, signalerer det, at afspændingsmiddelniveauet er lavt. Fyld rummet til afspændingsmiddel op, når det sker.

Sådan forebygges ansamlinger fra hårdt vand i din opvaskemaskine

Selvom de ovennævnte metoder vil hjælpe dig med at komme af med ansamlinger fra hårdt vand i opvaskemaskinen, er det også vigtigt at forebygge, at disse ansamlinger fra hårdt vand overhovedet sker. Den perfekte måde at undgå det på er ved at rengøre din opvaskemaskine regelmæssigt - bare følg vores enkle trin nedenfor med Neophos opvaskesalt og Neophos maskinrens.

Neophos opvaskesalt

Hvis du fylder op med Neophos opvaskesalt, kan det føre til færre kalkansamlinger i din maskine, da det blødgører vandet, når det flyder ind i opvaskekammeret.

 1. Opvaskesalt skal føjes til et ekstra filter i din opvaskemaskine. Det findes som regel i bunden af opvaskeenheden i modsætning til i lågen, men sørg for at tjekke producentens anvisning eller instruktionsbogen for at være på den sikre side.
 2. Åbn hætten og fyld salt i.
 3. Tjek indpakningen for at finde ud, hvor meget salt, du skal bruge, og det kan hjælpe at bruge et målebæger og en tragt til at måle og fylde salt i din opvaskemaskine.
 4. Efter du har fyldt i, put hætten tilbage på plads.
 5. Husk at fylde op med opvaskesalt regelmæssigt, hvis du bemærker, at niveauet falder. I nogle maskiner er der et rødt lys, der blinker, hvis saltniveauet er lavt. Sørg for at fylde saltbeholderen op, når det sker!

Neophos maskinrens

 1. Sørg for, at din maskine er tom og brug ikke anden sæbe eller opvaskemiddel.
 2. Placer Neophos maskinrens flasken på hovedet med låget på flasken (men fjern klistermærket).
 3. Luk lågen og sæt maskinen til at køre det varmeste program.
 4. Når programmet er færdigt, fjern flasken, smid den i genbrug, og din opvaskemaskine har optimal effekt.
 5. Anbefalet brug er hver tredje måned. Men maskinrens kan bruges oftere afhængig af, hvor meget du bruger din opvaskemaskine og/eller ildelugt, eller hvis der opstår tekniske fejl i maskinen.

Fjernelse af pletter fra hårdt vand er en vigtig del af vedligeholdelse af opvaskemaskiner. Ikke alene betyder det, at dit service og dine glas bliver skinnende rene, men også at du kan forlænge din opvaskemaskines levetid.