Gå tilbage til hovedsiden
Hygiejnefordele ved opvaskemaskiner

Hygiejnefordele ved opvaskemaskiner

Find ud af mere om hygiejnefordelene ved opvaskemaskiner, som du ikke får med opvask i hånden - fra den korrekte varme til at dræbe bakterier til ikke at skulle bruge svampe.

Det er ikke nogen hemmelighed, at opvaskemaskiner er ladet med en masse fordele, lige fra at gøre snavset opvask til let arbejde efter en familefest, til at spare mere vand, end du kan ved opvask i hånden. Men hvad med hygiejnefordelene ved at bruge opvaskemaskine? Opvaskemaskiner vasker bedre op end opvask i hånden, og vi tænker ikke kun på den skinnende glans.

Hvad er det, der gør opvaskemaskiner så effektive?

Det afgørende er, at opvaskemaskiner kan bruge utroligt varmt vand og meget kraftigere opvaskemidler end den gennemsnitlige opvaskesæbe for at klare arbejdet. De er bevidst designet på denne måde, fordi varmt vand er den bedste måde at fjerne snavs fra mad og bakterier fra dit service. Fast fedt kan klæbe sig meget fast til overfladerne på service, glas og redskaber. Varmen fra vandet omdanner fedtet til væske, hvilket gør det let at fjerne selv de vanskeligste pletter.

Kombiner denne varme med et premium rengøringsprodukt som f.eks. Neophos Ultimate, hvor den dobbeltsidede tablet med Powerball teknologi spiller en vigtig rolle i at opnå den perfekte renhed hver gang.

Dræber opvask i hånden bakterier?

Kan man slippe af sted med at vaske service op i hånden i stedet for at bruge en opvaskemaskine? Tjah, når man tænker på, at svampen indeholder et signifikant antal bakterier i køkkenet - inklusive skumle bakterier som f.eks. salmonella og E. coli (1) - så det nok ikke den bedste ide at bruge en svamp. Svampe udsættes for alle mulige slags fødevarer, og når man kombinerer det med svampens porøse og fugtige karakter, er det et perfekt miljø for bakterievækst. Ja, det er den genstand, som du bruger til at vaske de tallerkener op med, som du spiser af. Du skal udskifte din svamp regelmæssigt for at undgå at sprede bakterier.

Dine viskestykker er lige så skyldige mht. at indeholde ubehagelige bakterier, så når dit service er rent, tørrer du dem måske af med et bakteriebefængt viskestykke. Viskestykker bliver også udsat for en masse vand og kan forblive fugtige, hvilket er en perfekt grobund for bakterier.

Det er åbenbart, at opvaskemaskiner reducerer behovet for ting som svampe og viskestykker. Der er også programmer, du kan bruge til at give dit service en effektiv rengøring, især hvis du bruger dem sammen med Neophos opvaskemiddel og Neophos In Wash maskinrens. Det gør alt arbejdet for dig og gør genstande helt rene, uden at du behøver at stå over køkkenvasken. Så opvaskemaskiner er mere hygiejniske mht. de genstande, du bruger til at vaske op.

Dræber opvask i koldt vand bakterier?

Selvom det er mere behageligt for dig og dine hænder at vaske op i koldt eller lunkent vand, så hjælper det ikke rengøringsprocessen meget, da koldt vand ikke er effektivt mod bakterier.

Opvask i varmt vand dræber bakterier, selvom temperaturen skal være over 65°C for en dyb og effektiv rengøring. Det er ikke temperaturer, som dine hænder kan modstå sikkert, hvilket betyder, at der ikke er nogen garanti for, at du har fjernet bakterier på dit service ved opvask i hånden.

Opvaskemaskiner er hygiejniske, fordi de har et stort udvalg af programmer, og de kan nå temperaturer, som hænder ikke kan klare. Hvis du tænker, ”hvordan varmt skal vandet være til opvask?”, vil informationen præsenteret i opvasketemperaturvejledningen hjælpe dig med at opnå det bedste resultat hver gang.

 

1 https://www.nsf.org/consumer-resources/studies-surveys-infographics/germ-studies/germiest-items-home