Gå tilbage til hovedsiden
Hvor lang tid varer et opvaskeprogram

Hvor lang tid varer et opvaskeprogram?

Opvaskeprogrammer varierer i længde, men hvad er normalt for en typisk opvaskemaskine? Vi forklarer, hvor lang tid dit opvaskeprogram bør tage, inklusive det bedste tidspunkt at bruge din opvaskemaskine.

Længden af opvaskeprogrammer kan variere enormt afhængig af, hvor gammel din maskine er, og hvilket program du vælger. Nogle ekspresprogrammer kan tage helt ned til halvanden time, og nyere mere energieffektive maskiner kan have opvaskeprogrammer på op til fire timer1.

Hvor mange programmer har en opvaskemaskine?

De fleste standard opvaskemaskiner har mindst tre programmer:

  • Et let program, der ofte bruges til sarte glas og tallerkener
  • Et normalt program til hverdagsservice og -bestik
  • Et heavy program til genstande, der skal bruge mere grundig opvask

Hvert af disse programmer varierer i længde og temperatur og bør i henhold til opvaskebehovet.

Men mange moderne opvaskemaskiner har mange flere programmuligheder. Disse kan omfatte:

  • Øko-vask: langsomme, energibesparende programmer
  • Quick-vask: for service, der allerede er skyllet
  • Skyl/hold: for at skylle dit service og lade det stå i opvaskemaskinen, mens du venter på at fylde den helt op
  • Auto-opvask: der fornemmer hvor beskidt dine genstande er og justerer indstillingerne automatisk
  • Forsinket opvask: der gør maskinen klar til opvask på et senere tidspunkt (hvilket er smart, hvis du venter på lavere energipriser om aftenen, eller hvis du vil køre opvaskemaskinen, mens du ikke er hjemme)
  • Halv fuld: for mindre opvaskebehov
  • Delikat program: til at vaske sarte køkkenting

I sidste ende afhænger antallet af programmer af din opvaskemaskines alder og model.

Hvor lang tid varer et normalt opvaskeprogram?

Det er normalt, at et normalt opvaskeprogram varer to timer eller længere, men maskinens alder og model har også betydning.

Standard opvaskeprogrammet på nye maskiner er normalt længere end almindelige programmer på ældre maskiner. Det skyldes, at maskiner er blevet designet med mere fokus på energieffektivitet. Selvom det lyder ulogisk, så sparer længere programmer energi og bruger vand mere effektivt.

Kan jeg åbne min opvaskemaskine midt i et program?

Du kan åbne din opvaskemaskine midt i et program - det kan forstyrre dit program på visse maskiner (f.eks. hvis din opvaskemaskine har et tørringsprogram), eller du skal måske trykke på startknappen igen, men det burde ikke oversvømme dit køkken eller skade din maskine.

For mange mennesker stammer denne almindelige bekymring fra, at din opvaskemaskine fyldes med vand, mens den vasker op. Heldigvis virker din maskine ikke på den måde, så selvom der kan være nogle få stænk, når du åbner lågen midt i et program (eller der kommer lidt damp ud), så kommer der ikke tidevandsbølge ud af maskinen!

Hvad er det bedste tidspunkt for at bruge opvaskemaskinen?

Er der noget bedre end en maskine, der vasker vores service op for os? Opvaskemaskinen fjerner behovet for at bruge knofedt og giver os skinnende rent bestik og strålende tallerkener med et tryk på en knap. Men hvad er det bedste tidspunkt for at bruge opvaskemaskinen?

Når det drejer sig om at tænde for din opvaskemaskine, er det bedste tidspunkt sent om aftenen. Der er mange faktorer, der spiller en rolle i det, inklusive energiomkostninger, brug og endda støj. Mange folk bekymrer sig om støj fra en opvaskemaskine om natten. Men det er sædvanligvis mere irriterende om dagen, når du er i færd med andre ting (og kan forårsage højere energiforbrug, hvis du skruer op for fjernsynet!) Om natten udgør den ensformige lyd fra opvaskemaskinen bare en lille forstyrrelse, men det varierer fra person til person, om det er signifikant nok til at forstyrre din søvn.

Opvaskemaskine vs. opvask i hånden

Er du usikker på, hvad der er bedst, når det drejer sig om opvaskemaskine vs. opvask i hånden? Klik her for læse mere.

 

1 https://www.whirlpool.com/blog/­kitchen/how-long-do-dishwashers-run.html#:~:text=While%20it­%20depends%20on%20the,­heat%20water%20between­%20cycle%20phases