Gå tilbage til hovedsiden
Hvorfor gør min opvaskemaskine ikke servicet ordentligt rent?

Hvorfor gør min opvaskemaskine ikke servicet ordentligt rent?

Hvis din opvaskemaskine ikke gør servicet ordentligt rent, kan det være en overraskelse at finde ud af, at det, der ligner en ødelagt opvaskemaskine, er så simpelt som at vide, hvordan dit service skal vaskes op. Om det drejer sig om uklare glas, madrester eller plettet bestik, her er de mest almindelige problemer, som folk oplever, når de bruger deres opvaskemaskine - og hvordan de bedst kan løses.

Uklare glas

I områder med hårdt vand kan der ansamles mineralaflejringer - for det meste kalk og magnesium - over tid, hvilket efterlader en tynd film på glas. Hårdt vand kan også beskadige din opvaskemaskine, så for at beskytte din maskine mod kalk skal du bruge Neophos® maskinrens. Hyppig opvask kan også forårsage korrosion på glas og give yderligere uklarhed. Det kan hjælpe at holde maskinen fyldt op med Neophos afspændingsmiddel – det forebygger, at vand bliver siddende på genstandene og reducerer dermed risikoen for uklare glas.

Madrester

Hvis dit service føles grynet og har madpletter, kan det være et spørgsmål om, hvordan genstandene sættes i opvaskemaskinen. Har du overfyldt din maskine, sat dine tallerkener for tæt på hinanden eller sat genstandene ovenpå hinanden og dermed forhindret dem i at blive vasket op? Tænk over, hvordan du skal fylde din opvaskemaskine, så du giver plads til maksimal vandcirkulation, da det kan være vanskeligt at rengøre fedtet og beskidt service uden det.

Det er også en god ide at skrabe større madstykker af, før du sætter dit service i opvaskemaskinen. Den mest effektive måde at gøre dit service klart er at skrabe mad af i stedet for at skylle det af i håndvasken, før du sætter det i opvaskemaskinen - du hjælper maskinen uden at spilde vand unødigt! Det hjælper også med at sikre, at din maskine ikke bliver tilstoppet.

Du skal også tjekke, at sprøjtearmene ikke er blokerede For at gøre det, skal du løbe lidt vand igennem dem for at se, om de små huller er påvirket af snavs eller madrester. Hvis de er, skal du bare bruge en tandstik til at rense dem. Derefter skal du vaske filtret for at sikre, at det beskidte vand kan dræne ordentligt. Før du bruger din maskine igen, brug Neophos® In-Wash maskinrens for at komme af med fedt og kalk, der kan have samlet sig i din maskine. Husk altid på, at en ren opvaskemaskine betyder ren opvask for dig og din familie!

Hvide pletter på dine glas og dit service

Der er ikke noget mere frustrerende, end når du prøver at få rene glas, Pyrex eller andet service, så bliver de ved med at have hvide pletter, når de kommer ud af opvaskemaskinen. Dette skyldes mineraler i hårdt vand. For at forebygge det, skal du fylde din maskine op med maskinrens og altid bruge opvaskemidler som f.eks. Neophos® UltimateTM, der har indbygget beskyttelse mod pletter og mærker og samtidig giver skinnende glans.

Bemærk, at disse løsninger ikke beskytter mod mekaniske skader eller reparerer allerede beskadigede genstande. Hvis du har prøvet disse tips, og din opvaskemaskine stadig ikke gør dit service rent, skal du kontakte en vedligeholdelsesekspert.