Gå tilbage til hovedsiden
Rengøring af rustfrit stål

Sådan vaskes rustfrit stål op i opvaskemaskinen

Det er ofte vanskeligt at vide, hvad du kan putte i opvaskemaskinen. Selvom tanken om at putte al bestikket og kogegrejet, der blev brugt den dag, i maskinen kan se ud som den letteste løsning, så er det ikke alle materialer, der kan klare det varme og fugtige miljø i opvaskemaskinen.

Heldigvis er rustfrit stål en legering lavet af jern og krom, der beskytter metallet mod korrosion – og ikke alene gør, at dit favorit kogegrej af rustfrit stål tåler maskinopvask, men også nærmest fuldstændig rustbeskyttet.

Læs videre for se vores bedste tips om at få mest ud af din opvaskemaskine (med lidt hjælp fra Neophos® opvaskemidler!), når du rengør forskellige køkkenartikler lavet i rustfrit stål.

Sådan vaskes vandflasker af rustfrit stål op i opvaskemaskinen

Nutildags er det almindeligt, at folk går rundt med en genanvendelig vandflaske under armen. Immervæk er det nødvendigt for dit helbred at være hydreret, men også at undgå plastikflasker af hensyn til miljøet. Men tåler flasker af rustfrit stål maskinopvask? Svaret er ja! Bare følg trinene nedenfor for at sikre, at de bliver skinnende rene.

  1. Tjek for at være helt sikker på, at din flaske af rustfrit stål tåler maskinopvask ved at læse mærket. Nogle drikkeflasker, der er farvede eller isolerede er måske ikke egnede.
  2. Placer din drikkeflaske af rustfrit stål på hovedet i opvaskemaskinen uden låg på.
  3. Placer også alle aftagelige dele - som f.eks. låget, sugerør eller filter - i opvaskemaskinen.
  4. Tilføj et opvaskemiddel som f.eks. Neophos Ultimate, Neophos Quantum eller Neophos Power All in 1.
  5. Vælg et almindeligt program og giv din drikkeflaske tid til at tørre fuldstændigt bagefter, før du bruger den igen.

Sådan vaskes gryder og pander af rustfrit stål op i opvaskemaskinen

Selvom rustfrit stål er et af de sikreste materialer at putte i opvaskemaskinen, er der stadig nogle få tips, du skal huske på for ikke at ødelægge dit favorit kogegrej.

  1. Husk at fjerne alle faste rester fra de beskidte gryder og pander først for at undgå, at maddele tilstopper din maskine.
  2. Tjek, at din genstand har et ’tåler maskinopvask’-mærke. Rustfrit stål kan måske tåle maskinopvask, men aluminium, for eksempel, kan ikke.
  3. Overvej, hvordan du vil fylde din opvaskemaskine - beskidte gryder og pander skal enten sættes på siden eller med den beskidte side nedad på den nederste hylde.

Tilføj opvaskemiddel som f.eks. Neophos® Gel 0%, Neophos Odour Control og indstil din maskine til et specielt program til gryder og pander (hvis det er muligt). Hvis din opvaskemaskine ikke har den indstilling, skal du bare vælge det længste program for virkelig at bekæmpe de fastsiddende pletter.

Glem ikke! Tjek altid producentens instrukser for at sikre, at specielt værdifulde genstande bliver behandlet med den rette omhu.

Sådan vaskes varmefade af rustfrit stål op

Varmefade findes ofte i buffeter, i restauranter eller ved specielle lejligheder. Ligesom en bains marie holder varmefade maden varm, mens den står fremme uden at koge den yderligere, efter at den er kommet ud af ovnen. For at vaske varmefade af rustfrit stål op, skal du bare forskylle og vaske dem op i en kommerciel opvaskemaskine (på grund af størrelsen). Da varmefade bruger brændstof og en åben flamme, må du aldrig bruge brændbare rengøringskemikalier, når du vasker dem op.

For at lære hvordan du skal vaske dit bestik og dine redskaber op, inklusive sølvtøj, i opvaskemaskinen, kan du læse vores artikel her.