Tips og gode råd

Vi har været helt i front inden for maskinopvask i de sidste 60 år og har opbygget en omfattende erfaring med, hvordan du opnår de bedste resultater med din opvaskemaskine. Nedenfor finder du en liste med tips og gode råd, som kan besvare nogle af de spørgsmål, du kan have i køkkenet.

1. Hvad gør opvaskemidler?

 • Fjerner snavs fra overflader
 • Forhindrer re-deponering af snavs på overfladerne

2. Hvad gør afspændingsmiddel?

 • Får servicet til at skinne
 • Understøtter tørrefunktionen

3. Hvad gør Neophos Maskinrens?

Hjælper med at:

 • Fjerne kalk og fedt, som kan ophobes i opvaskemaskinen i tidens løb
 • Eliminere lugt pga. aflejringer i opvaskemaskinens filter og frisker maskinen op
 • Vedligeholde spulearmens mekaniske kraft
 • Opnå de optimale varmegrader

4. Hvordan opbevarer jeg opvaskemidlet?

Opvaskemiddel bør opbevares tørt. Hvis du bruger pulver, skal du være omhyggelig med at lukke åbningen efter brug for at sikre, at produktet forbliver tørt og ikke drysser ud. Som alle andre rengøringsmidler skal opvaskemiddel opbevares uden for børns rækkevidde.

5. Hvordan bruger jeg Neophos Afspændingsmiddel?

 1. Kontrollér, om din opvaskemaskine har indbygget afspændingsmiddelbeholder, som normalt er placeret tæt på skuffen til opvaskemidlet.

 2. Fyld afspændingsmiddelbeholderen med Neohos Afspændingsmiddel. Fjern evt. spildt afspændingsmiddel med en klud eller et stykke køkkenrulle.

 3. Neophos Afspændingsmiddel frigives automatisk ved hver vask.

6. Hvordan bruger jeg Neophos Maskinrens?

 1. Låget skal ikke fjernes. I stedet skal du fjerne folien i toppen af flasken, så voksproppen er fri.

 2. Opvaskemaskinen skal være tom.

 3. Placér flasken med Neophos® Maskinrens på hovedet i bestikkurven eller i en af tallerkenrækkerne i nederste kurv.

 4. Undlad at bruge sæbe eller opvaskemiddel.

 5. Luk lågen, og kør vaskeprogrammet med den højeste temperatur.

 6. Fjern flasken, når maskinen har kørt en hel vask, og maskinen er slukket, og smid den ud.

 7. Hvis maskinen er meget snavset, kan du køre endnu et vaskeprogram med maskinrens.


  Vi anbefaler, at du bruger Neophos® Maskinrens en gang om måneden, eller så snart du bemærker aflejringer i maskinen.

7. Hvordan fylder jeg min opvaskemaskine på den bedste måde?

Når det handler om at fylde opvaskemaskinen, er der en måde, som sikrer, at du både får et flot resultat og samtidig beskytter dit service, kogegrej, bestik og glas. Som altid skal du følge producentens anbefalinger, når det handler om at fylde opvaskemaskinen, men her er et par enkle retningslinjer, du kan følge:

 • Før du placerer noget i opvaskemaskinen, bør du skrabe større madrester af servicet, men undlade at skylle af. Opvaskemidlets opgave er at sætte sig fast på madresterne og hjælpe med at vaske dem af.
 • Med hernsyn til bestikket skal du sørge for ikke at pakke det for tæt, så vandet kan skylle alle overflader. Sikkerhed kommer i første række, så knive bør vende nedad. Når det drejer sig om skeer og gafler, så skal de blandes!
 • Placér store, snavsede servicedele, skåle osv. i den nederste kurv, hvor de får masser af vand. Placér glas med stilk og kopper i en vinkel, så vandet kan løbe af bunden, og de kan tørre helt. Placér altid pletter med retning mod spulearmene. Såfremt gryder og pander er egnede til maskinopvask, kan de blive rene i opvaskemaskinen.
 • Hvis din opvaskemaskine har et fritliggende varmelegeme, skal plastik placeres i øverste kurv, men hvis varmelegemet er skjult, kan plastik placeres overalt i maskinen. Husk at kontrollere, at dine plastikbeholdere er egnede til maskinvask!

8. Spar på energi og vand

Mange tror, at man sparer vand og energi ved at vaske op i hånden. Men det er faktisk lige modsat.

En nylig undersøgelse har vist, at opvask i hånden bruger mere energi end en opvaskemaskine. Elektriciteten i en opvaskemaskine bruges til at varme vandet op, som derefter pumpes rundt og genbruges i maskinen. Jo mindre vand der bruges, desto mindre elektricitet er der behov for til at opvarme vandet.

I forhold til at vaske op i hånden bruger opvaskemaskiner langt mindre vand. Opvask i hånden bruger op til syv gange mere vand end en almindelig maskinopvask. Opvaskemaskiner varmer også vandet mere effektivt op, hvilket betyder mindre varmetab end ved opvarmning i en varmtvandsbeholder og transport til køkkenvasken. Derudover er maskinen isoleret for at undgå varmetab fra maskinens indre. Så der er masser af gode grunde til at bruge din opvaskemaskine!

Sandheden om opvask i hånden:

 • Vandforbrug - 140 l
 • Energiforbrug - 3,5 kWh
 • Tidsforbrug - 71 min.

Sandheden om maskinopvask (ved 3 programmer):

 • Vandforbrug – Quick: 13 l / Normal: 18 l / Intensiv: 27 l
 • Energiforbrug – Quick: 0,9 kWh / Normal: 1,6 kWh / Intensiv: 2,0 kWh /
 • Tidsforbrug: Quick: 39 min. / Normal 131 min. / Intensiv 112 min.

Så opvaskemaskinen sparer dig ikke bare for tid ved at gøre alt arbejdet for dig, men bruger faktisk også mindre vand og energi. Endnu en god grund til aldrig mere at vaske en kop i hånden!

Du behøver ikke at tage vores ord for gode varer – du kan se det med egne øjne!

9. Hvor vigtigt er det at indstille vandtemperaturen?

Hvis du vil have funklende rent service, skal opvaskevandet være varmt (49 ºC). Vand med denne temperatur hjælper med at opløse madrester. Kontrollér vandtemperaturen i din bolig ved hjælp af et glas varmt vand fra køkkenvandhanen og et stegetermometer.

Hvis vandet er mindre end 49 ºC varmt, bør du læse i varmtvandsbeholderens brugervejledning eller kontakte en servicetekniker for at justere indstillingerne.