Vurderinger af opvaskemaskiner

3

Seks husholdninger i England fortæller os, hvorfor de ikke kan leve uden deres opvaskemaskiner, lige fra rengøring af krus til forhindring af tør og ødelagt hud…

“Vi drikker meget te i vores husholdning – min mand og jeg arbejder hjemme, så kedlen er næsten i kog på timebasis. Jeg hader at drikke te fra et plettet krus, og det behøver jeg som regel heller ikke, hvis de kommer direkte fra opvaskemaskinen”!

Dawn Stevens, Tegner – Hove

HURTIG FACT: Du behøver ikke at skrubbe krusene af, før du sætter dem i opvaskemaskinen. Blegemidlet og rengøringsenzymerne i dit rengøringsmiddel klarer jobbet – det er kun spild af tid og vand at skylle af før opvask.

”Jeg har en søn på tre og en datter på seks uger, og jeg er helt vild med, at Sams skåle, bægere og bestik kan blive lige så rene i opvaskemaskinen som Annabels flasker fra sterilisationsapparatet. Det giver en ting mindre at tænke på i en presset hverdag”.

Ellie Douglas, Mor til to – Nordlondon

HURTGI FACT: Efter din baby er blevet seks måneder, er det okay at vaske flasker og doseringsudstyr i opvaskemaskinen i stedet for sterilisationsapparatet – du skal bare være sikker på, at det er ”dishwasher safe”.

”Jeg kan godt lide, at jeg kan putte min hunds madskål i opvaskemaskinen, så den bliver ren ved en højere temperatur, end jeg kunne klare, hvis jeg vaskede den op i hånden. Det betyder, at det aldrig behøver, at komme i nærheden af vores vask eller vores viskestykker, hvilket jeg altid har fundet meget uhygiejnisk”.

Helen Jenkins, Advokat – St. Albans

HURTIG FACT: Mange moderne opvaskemaskiner kan blive varme nok til at pochere en laks! Se hvordan ved at klikke her.

”Jeg har kontakteksem, og kombinationen af varmt vand og opvaskemiddel irriterer virkelig huden på mine hænder – de bliver røde og smertefulde næsten med det samme. Påfyldning af opvaskemaskinen er meget bedre for min hud.”

Peter Western, Supermarkedsmanager – Oswestry

HURTIG FACT: Rengøringsmidler til opvaskemaskinen er mere basisk end opvaskemiddel, hvilket giver en meget effektiv vask, uden at du beskadiger dine hænder!

Det har hjulpet mig med at lære mine fire-årige tvillinger at vaske tallerknerne efter familiemåltider. Det ville være urealistisk at forvente, at de kunne vaske op, men de kan sætte hver deres tallerken og kop ind i opvaskemaskinen, efter vi har spist”.

Karen Daniels, Mor til tvillinger – Farnborough

HURTIG FACT: Laboratorietests har vist, at en opvask i hånden tager 59 minutter at vaske og tørre sammenlignet med en opvask i maskinen, der tager 9 minutter at fylde op og tømme igen (Intertrek 2010).

”Ledgigten i mine hænder betyder, at mine finge ofte er stive, og det er derfor svært for mig at vaske bestik grundigt og holde på glatte glas, når de er våde og indsæbede i vasken. Det er så meget nemmere at sætte det hele i opvaskemaskinen”.

Evelyn Morphew, pensioneret lærer – Winchester.

For mere information om hvorfor din opvaskemaskine er vigtig i husholdningen, kan du se videoer om nye opvaskemaskineejere her.