Uvurderlige tips til at tage det perfekte madbillede

1

Hvis du søger efter #Food på Instagram, popper der millioner af små firkanter af herligheder op. Hvorfor ikke vise dine kulinariske evner frem på din egen madblog eller Instagram-side, hvis du ser dig selv som en James Martin eller Nigella Lawson i et køkken?

Her er nogle få, simple tips der sikrer, at din gastronomiske kunst ser lige så godt ud, som det smager:

Det hele ligger i forberedelsen

Brug en spiralizer til at lave courgetti eller spaghetti-lignende strimler af søde kartofler, der giver mere tekstur til din ret. En skrællekniv kan give dig krøller eller spåner af parmesan. Skær grøntsagerne ud i ualmindelige former og tænk over, hvad der vil se interessant ud og tiltrække folks blikke.

Sådan serverer du det

En skinnende – og ikke mindst ren – tallerken er vigtig, især hvis du anvender de effekter, som sider som Instagram tilbyder. Filtre som ”Juno” og ”Ludwig” fremhæver farve og tekstur, så din mad ser endnu mere saftig ud. Husk at de dog også vil fremhæve en gruset, dunkel og beskidt tallerken!

For at hjælpe med at sikre tallerknernes funklen bør du bruge Neophos Quantum Max Shine and Protect Regular, der kombinerer kraftfuld rengøring med funklende glans.

Prøv også at anvende tallerkner eller skåle i forskellige former eller forskelligfarvet bestik, der også vil få din opskrift til at funkle. Skrigende gul peber spredt ud over sprødt hjertesalat ser flot ud i sig selv, men det vil se mere sydlandsk ud op mod et stort, skinnende, orange terrakotta fad! Læs vores artikler om, hvordan du skaber den perfekte borddækning her, der sikrer at dine madbilleder bliver de bedste i mængden!

Farve er nøglen

Skrigende farver som rødløg, der er spredt udover sprøde, grønne blade, stænk af friskt, varmt højrødt chili midt i blødt pasta med lyse broccolibuketter. Prøv dog at holde dig til tre eller fire farver, eller kan tallerkenen begynde at se rodet eller griset ud.

Tænk over baggrunden og vinklerne

Ikke al mad ser bedst ud oppefra. Leg med lidt forskellige vinkler, og hvad der sker rundt omkring det. Hvis du for eksempel har bagt en marokkansk ret, kan du placere den på en geometrisk mønstret dug for at skabe en følelse af autenticitet i dit billede.

Sæt et par smukke, juvelfarvede teglas frem i baggrunden for at tilføje dybde og varme. Du kan dufte det marokkanske præg, når folk får øje på dit billede!

Glasartikler reflekteres flot i lyset ligesom tallerkenen, så for at sikre at dine glas funkler og dine tallerkener er rene, bør du bruge Neophos Quantum Max Shine and Protect, der hjælper med at undgå glaspest og sikrer, at du altid er klar til at fange det perfekte madbillede.

Belysning

Til sidst skal du prøve at fotografere tallerkenen i naturligt lys, hvis det er muligt, da blitzlys kan dæmpe billedet. Hvis du skal bruge en anden lyskilde, bør du bruge en fakkel eller lommelygten fra en anden telefon, der skaber nuancer og interesse.

Og før du uploader, kan du prøve med diverse filtre – ”Rise” tilføjer varme, ”Hefe” tilføjer en smule slørren – og prøve forskellige farver og niveauer af mætning.

Det var det. Når du er tilfreds, uploader du billedet og ved, at du er misundelsen hos alle dine følgere, mens du nyder din lækre middag!

Hvis du vil vide, hvordan man dækker det perfekte bord, bør du læse denne artikel.