Skuffende vaskeoplevelse: Grunde til at din opvaskemaskine underpræsterer

4 Disappointment Reasons Your Dishwasher Is Underper

Opvaskemaskiner gør det til en leg at vaske op. I stedet for at vaske hver eneste tallerken op i hånden, kan du nyde at alle køkkenredskaberne bliver skinnende rene og tørre, kort tid efter vaskemaskinen har kørt. Hvis du har oplevet 99 perfekte vaskeresultater, har du sikkert også oplevet én vask, hvor dine tallerkner ikke blev helt rene. Hvis det er sket, kan det have været forårsaget af en række forskellige grunde. I denne artikel gennemgår vi et par af de grunde samt giver dig gode råd til fremtidige vaskeoplevelser, der er enestående, hver gang.

 

Symptomerne

Der findes et par typiske symptomer på, at din opvaskemaskine underpræsterer. Den væsentligste er beskidte tallerkner, pander og bestik, selvom opvaskemaskinen har kørt. Andre symptomer kan være dårligt afløb, hvilket kan efterlade stillestående vand i opvaskemaskinen, som kan forårsage ubehagelige lugtgener. Disse symptomer kunne indikere, at din opvaskemaskine ikke fungerer helt så godt, som den burde.

 

Årsagen

Der kan være mange årsager til, at din opvaskemaskine ikke fungerer. Eksempelvis kan kalkaflejringer i opvaskemaskinens vitale dele og rør, forhindre at spildevandet udledes. En anden årsag kan være, at din opvaskemaskine er blevet stoppet midt i et program, hvilket medfører, at snavset vand forbliver i maskinen.

Men en mulig årsag til, at din opvaskemaskine muligvis ikke fungerer optimalt, kan skyldes, at den trænger til en god gammeldags rengøring. Blokeringer og ophobninger m.m. kan klares med Neophos Maskinrens.

 

Løsningen

  1. Kontrollér nøje om der er blokeringer i delene. Blokeringerne kan være forårsaget af store madstykker eller små køkkenredskaber, der har sat sig fast i opvaskemaskinens filter. Hvis du finder en uønsket genstand, fjerner du blot filtret og derefter genstanden, hvorefter du sætter filtret i igen.
  2. Rengøring af svært tilgængelige dele, såsom opvaskemaskinens hjørner, hængsler og udgangene i spulearmen kan afhjælpe større blokeringer. Men i de fleste tilfælde vil en ordentlig rengøring af opvaskemaskinen og rørene klare mange af problemerne.
  3. Vær systematisk med rengøringen af din opvaskemaskine; gør det når du har kørt 100 vaskeprogrammer eller hver tredje måned afhængigt af, hvor ofte du bruger den. Rengøringen består blot af at tilføje maskinrens og starte den tomme opvaskemaskine på et vilkårligt program. Neophos Maskinerens fjerner fedt- og kalkaflejringer og renser din opvaskemaskine, så den kan yde sit bedste.