Sådan vælger du den rette opvaskemaskine

2

Står du og overvejer en opvaskemaskine? Men hvilken type passer bedst ind i dit køkken og til din familie? Læs denne simple guide, der hjælper dig med at vælge den ideelle model for dig.

Til bordpladen

Hvis du har begrænset køkkenplads, og hvis du foretrækker ikke at miste nogle skabe, så er en kompakt opvaskemaskine på din bordplade den perfekte løsning.

Startende ved 50x50 cm (ikke større end en stor mikroovn) har sådan en opvaskemaskine plads til seks spisesæt, der gør den ideel til folk, der bor alene, travle par, små familier og endda campingvogne og mobile homes.

Selvom disse modeller ikke er installeret ind i dit køkken – du fylder den op via en ledning til din vandhane og lader det ganske enkelt løbe ned i afløbet – leverer de den samme rengøringskraft som en almindelig opvaskemaskine, og du kan bruge alle de normale Neophos rengøringsprodukter til den. Og fordi den ikke er integreret i dit køkken, kan du tage den med dig, når du flytter. Den perfekte løsning, til folk der lejer.

Slimline modellen

Du skal kun bruge 45 cm skabsplads for at få plads til en Slimline opvaskemaskine i dit lille køkken – og optjen mange dyrebare minutter til andet end opvask!

Det kan godt være, at de er 15 cm smallere end en almindelig opvaskemaskine, men Slimline opvaskemaskiner giver stadig en fremragende vaskekapacitet. De kan indeholde 90-100 genstande – eller 9-10 spisesæt – der gør dem ideelle til par eller små familier.

Slimline modellerne, der kan koste mindre end 2000 kroner, kan stå frit, men du kan også vælge en integreret anordning, der kan gemmes bag en skabslåge.

Den naturlige størrelse

Hvis du har en travl, voksende familie eller elsker underholdning og har lidt plads i overskud, så er en normal opvaskemaskine løsningen til dig.

Du kan enten vælge en fritstående opvaskemaskine, der passer ind i skabsmellemrummet på 600 mm eller en fuld- eller semiintegreret opvaskemaskine, hvis du foretrækker ensartetheden af skabslåger, der ikke forstyrres af den hvide låge. En fuldintegreret maskine er helt gemt bag en dør, mens en semiintegreret maskine har et panel, der matcher resten af dit køkken, men hvor man kan se betjeningspanelet. Integrerede maskiner er ofte lidt dyrere, og det giver en smule mindre plads, når du åbner døren. Denne opvaskemaskine har plads til 12-15 spisesæt, og mange har en timerfunktion, et støjbegrænsningssystem og de ligger i toppen af energiattesterne.

Så her har du dem - der er en opvaskemaskine til enhver husholdning. Alt du skal gøre, er bare at vælge en!