Sådan sparer en opvaskemaskine dig både for tid såvel som penge

4

Specielle måltider med venner og familie er muligheder for at vise vores hengivenhed til hinanden og hengive os til god mad og gode samtaler.

Der er dog intet, der fjerner magien fra et dejligt måltid som at stå ansigt til ansigt med dynger af opvask, når alle er gået hjem.

Om det så er efter et måltid midt på ugen for to eller en overdådig søndagsmiddag, så æder opvask i hånden meget af din dyrebare tid. Studier viser, at vi bruger fire timer om ugen ved vasken. ”Hvis tur er det til at tage opvasken?” er også en udløser af familiestrider – diskussioner kan hurtigt eskalere, hvorefter den sædvanlige fredsmægler klarer jobbet for at opretholde harmonien. Lad opvaskemaskinen opløse spændingerne samt fedtet og skidtet. Laboratorieundersøgelser afslører, at det kun tager ni minutter pr. cyklus at fylde og tømme opvaskemaskinen for dine remedier sammenlignet med 60 minutter for at vaske og tørre et helt læs i hånden. Det giver dig mere tid til at slappe af og lave noget mere produktivt.

Den grønnere, renere og billigere løsning

Når du bruger din opvaskemaskine, føler du ikke så meget skyld overfor miljøet. En opvaskemaskine bruger i gennemsnit 12 liter vand pr. cyklus og anvender og opvarmer kun det, der er behov for (faktisk koster det overordnede energiforbrug af en fuld cyklus kun 1,5 kroner). Hvis du vasker det samme antal op i hånden, vil du kunne se 49 liter vand, der bogstavelig talt løber ud i vasken. Du får også renere tallerkner, hvis du bruger en opvaskemaskine – de arbejder hurtigt mod bakterier og genstridige madpartikler, da de typisk vasker mellem 55 og 75 °C (130 and 170 °F). Til sammenligning kan det gennemsnitlige varme vand kun blive 50 grader fra vandhanen.

Når man regner det hele med, så spiller din opvaskemaskine en vigtig rolle i din husstands velvære, om det så handler om at værne om dit helbred og fritid, opretholde freden i familien eller bevise sine kvalifikationer som en miljøvenlig mester.

Denne nødvendighed i køkkenet er meget mere end blot rengøring af pletfrie tallerkner, som vi har sat vores lid til!