Sådan fjerner du genstridige rester

4 Leftovers Hardest To Wash Foods

Vi kender det alle. Der er altid to eller tre tallerkner, gryder eller pander, der er sværere at rengøre end de andre. Madrester der hænger ved, indtørrede eller fastbrændte, er de store syndere. Derfor er det nyttigt at vide, hvilke madrester du skal holde øje med, hvis du har ladet opvasken stå. For at sikre, at madresterne ikke permanent smelter ind i dine tallerkner, så husk altid at stille opvasken direkte ind i opvaskemaskinen og brug den bedste opvasketabs på markedet. Med hjælp fra Neophos er der ikke noget at bekymre sig om.

Sukker-/fedtlag

Hvis du har mæsket dig i et måltid, som efterlader fedtede eller sukrede rester på tallerkenen, kan det være rigtig svært at få den helt ren. Indtørret sukker er særligt vanskelig, og krævede før i tiden flere timeres iblødsætning, men Neophos Quantum Power virker iblødsættende og fjerner de fleste madpletter, hvilket gør, at du kan sætte dine tallerkner direkte i opvaskemaskinen.

Indtørrede rester

Havregryn og andre tørrede madvarer kan blive et problem for dine tallerkner, når du er færdig med at spise, for hvis du efterlader rester, vil de (når de tørrer) klamre sig fast til din tallerken. Derfor bliver det svært at fjerne dem uden brug af meget varmt vand eller en grundig iblødsætning. Hvis du ikke planlægger at køre et vaskeprogram straks efter morgenmaden, så skyl hurtigt din tallerken. Hvede, byg og røræg kan indtørre meget hurtigt, men fortvivl ikke, Neophos kan sagtens få has på dem, og mange andre indtørrede madrester, uden de store problemer.

Bagt fast

Det er ikke kun dine tallerkner, som kan være svære at få rene ved håndkraft; bageplader, forme og andre ovnfaste fade kan have rester af tilberedt kød eller grøntsager, som hænger godt fast. Eksempelvis har tomater en uvane med klæbe sig fast efter en langtidsstegning. At fjerne disse rester ville virkelig være en hård opgave, hvis vi ikke havde opvaskemaskinen.

Brændt fast

Madrester, som er brændt fast på service eller pander, kan være altødelæggende, men du bør ikke efterlade dem uden håb. Først, sæt servicen i blød i meget varmt vand og vær sikker på alle sorte mærker er dækkede. Ligesom med alt andet på denne liste, følg op på behandlingen med en lang vask i opvaskemaskinen, mens du bruger Neophos. Så skulle pletterne være væk. Især mælk og ost er de store syndere ved fastbrændt mad, så vær ekstra opmærksom når du tilbereder retter med store mængder mejeriprodukter.

Pletter i tekoppen

Det er ikke kun madrester, som kan være svære at komme af med. Te kan over tid også blive svær at fjerne pletterne fra. Dette skyldes garvesyren i te, hvilket faktisk også er et farvestof som eksempelvis bruges til garvning af læder, heraf navnet. Selvom der findes husmoderråd til at tage sig af pletterne, er det letteste at få maskinen til at klare sagerne. Selvom pletterne ser ud til at være tørret ind i koppen, vil de aktive enzymer i Neophos nedbryde dem og efterlade koppen skinnende ren.