Nogen kan lide det varmt! En temperaturguide til opvaskemaskinen

2

Det er en vis sandsynlighed for, at du aldrig har brugt meget tid til at tænke over den proces din opvaskemaskine går igennem for at rengøre tallerknerne, men der er mange små faktorer, der er med til at sikre, at du undgår besværet med opvask.

Du kan for eksempel erfare, at din opvaskemaskine ikke har mulighed for at justere den præcise vasketemperatur, men hvorfor er det sådan?

Det er ikke fordi, at producenterne prøver at have al kontrollen, men en opvaskemaskines temperatur er sat, så den er så effektiv, som den overhovedet kan være. En opvasker kører sit normale program på ca. 65-70C/150-160F, hvilket er varmt nok til at vaskemidlet opløses og aktiveres samtidig med, at rester af mad og fedtstof løsnes og vaskes væk. Når vaskeprocessen er i gang, stiger temperaturen en smule til ca. 80C/180F, der sikrer, at tallerknerne bliver renset og sikre at spise af.

Forkalk ej!

Det naturlige vandindhold af calcium og magnesium betyder formegentlig, at der vil dannes kalkrester inden i opvaskeren på grund af de høje temperaturer, ligesom i en kedel. Det kan blive et problem med tiden, da det kan hæmme opvaskemaskinens effektivitet, så det er vigtigt at bruge maskinrens en gang om måneden for at hjælpe den med at køre på sit bedste. Neophos Maskinrens fjerner disse kalkrester samt alle andre fedt- og madrester, der gemmer sig i dybet af din opvaskemaskine, så din maskine er ren og dufter frisk, men vigtigst af alt: en renere opvaskemaskine betyder renere tallerkner.

Kan ikke holde varmen ud

Den største ulempe, der plejede at være ved disse høje temperaturer, var dannelsen af grumsethed, der kunne opstå med tiden. Mens det varme vand rystede molekylerne i glasset, kunne kemikalierne i vaskemidlet medføre, at nogle af dem blev løsnet. Det kunne ikke ses med det blotte øje, men de små skønhedsfejl påvirker den måde lyset trænger igennem glasset på, så de får en grumset fremtoning.

Neophos Shine and Protect blev udviklet til at komme dette problem til livs ved hjælpe af patenterede, beskyttende virkemidler, der beskytter glasset mod denne proces ved at blokkere og neutralisere den kemiske forbindelse, der er skyld i denne uoprettelige proces. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om at sætte dine glas, og endda krystalglas, ind i opvaskemaskinen, da de ikke blot vil blive rene, men du kan slappe af og være forsikret om, at deres glans vil være beskyttet.

Pas på dine tallerkner med Neophos Shine and Protect, og vær ikke bekymret for opvaskemaskinen – temperaturen er fastlagt!

Elsk din opvaskemaskine. Giv den Neophos.