Mit ultimative middagsselskab

1

Middagsselskaber kan både være en drøm eller et mareridt, hvis du er stresset. Mellem planlægning, madlavning og at holde samtaler (og drinks) kørende vil du nogen gange ønske, at det hele ville ordne sig selv med trylleri!

Vi har spurgt nogle af vores yndlingsbloggers om, hvordan deres ultimative middagsselskab ville være, hvis tid, budget og madlavningsevner ikke var noget problem: Hvem ville du invitere, hvad skulle I spise, og hvem tager opvasken efterfølgende?

”Som en travl mor til to drømmer jeg ofte om at slippe væk fra det hele, så da Neophos spurgte mig ind til mit ultimative middagsselskab, var det ikke svært at forestille sig, hvad det ville indebære.

Først og fremmest er det overflødigt at sige, at festen kun er for voksne (undskyld unger!). Ernest Hemingway havde et godt udtryk om Madrid, der beskriver den som byen, hvor ingen gik i seng før de havde slået natten ihjel. Efter jeg har besøgt byen og forelsket mig i den, ville byen være det perfekte sted til mit ultimative middagsselskab.

For mig handler den perfekte aften om maden, drinksne og det gode selskab. Folk fantaserer ofte om de berømtheder, de ville invitere til deres ultimative middagsselskab, men jeg foretrækker selskabet af gode venner fremfor fremmede, så alle mine venner ville være der inklusiv de venner, der bor tusinder af kilometer væk, og som jeg ikke har set i årevis.

Rammerne ville være 1920’erne på grund af rene glamour og stil. Vi ville starte med cocktails og kanapé før vi går videre til svulmende tallerkner med tapas til deling, der får tænderne til at løbe i vand. Vinen ville flyde og det samme ville samtalerne.

Vi ville skåle til musik af Patty Smith, Bruce Springsteen og Lou Reed og blive forkælet med et stand-up-show af Bill Hicks. Desserten ville bestå af de fineste macarons fra Champs-Élysée i Paris og friskpresset kaffe fra Blue Mountain.

Oprydningen ville være minimal – matte glas og fedtede tallerkner ville forsvinde fra vores pladser og ind i opvaskemaskinen, så vi kunne koncentrere os om at aftenen var helt og aldeles død før vi tager afsked”.

Af Aedín @ Minis and Mum

 

”Jeg elsker klassiske middagsselskaber. Vi har ikke ofte chancen for at afholde dem for tiden, men jeg elsker planlægningen af opskrifter og at have en rigtig voksenaften i ny og næ.

Mit drømmemiddagsselskab ville dog være ret anderledes. Det skulle helst være en dejlig, varm aften, og jeg ville have et smukt, dækket bord i en gårdsplads. Jeg forestiller mig en italiensk vingård. Husk at det er min ultimative forestilling om et middagsselskab, så jeg har ret til at have høje ambitioner!

Hvad skulle vi spise? Jeg ville selvfølgelig lave mad, da jeg elsker at bruge timere i køkkenet og forberede nye måltider. Jeg har det med at servere simple retter, men som samtidig er en publikumssucces som bagt camembert med sprødt brød. Jeg tror altid, at klæbrigt, smeltet ost går nemt ned. Til hovedret vil vi nok få tournedos med bearnaisesauce, klumpede, hjemmelavede pomfritter og noget cremet spinat. Yummi! Til dessert elsker jeg citrussmage, så derfor ville jeg vælge en citrontærte.

Det hele skulle skyldes ned med rigelige mængder af rødvin, måske en chilensk Merlot eller argentinsk Melbec.

Da det er mit drømmemiddagsselskab, er der selvfølgelig ikke nogen, der skal vaske op. Tallerknerne skal blot stables og sendes videre. Det ville jeg efterlade til min mand.

Underholdningen ville være meget dæmpet; bare lidt musik i baggrunden og måske et brætspil efter? Du kan ikke finde noget bedre end en smule venlig konkurrence. Trivial Pursuit er det ultimative brætspil – der er altid en kategori til alle.

Så er det hjemad med en anelse slørede hoveder og meget fyldte maver – den perfekte slutning”.

Af Sian @ Potty Mouthed Mummy

 

”Jeg nyder at lave mad for sjov – jeg kan lave en stor portion brownies, men det tager hele eftermiddagen. Så jeg er ikke kvalificeret, når det kommer til at forberede et reelt måltid til andre folk!

Jeg er nok ikke en fantastisk kok, men jeg elsker god mad, så jeg ville hyre en kok. Gordon Ramsey ville være min førsteprioritet for hans fantastiske mad, selvom jeg tror, at han ville være en smule sur, så jeg ville formegentlig få Jamie Oliver ind, som skulle lave noget mere hjemmeligt mad. Jeg ønsker en fantastisk tre-retters menu med noget super lækkert til dessert! Derefter kan han slutte dig til os som gæst!

Jeg ville elske at invitere en musiker til at spille nogle sange for os og en komiker til at få alle til at grine gennem hele aftenen!

Dette er selvfølgelig mit drømmemiddagsselskab, og der er ingen der ønsker at tage opvasken, efter alle er gået, så det ville jeg hyre en butler til at ordne. Han kan fylde opvaskemaskinen op med noget, der ville få alle glassene til at stråle og skinne som Neophos. Derefter kan han rydde alt op, mens jeg gør mig klar til at gå i seng”!

Af Georgina @ Georgina Does