Middagsselskab for begyndere

1

Tricks til middagsselskaber hedder sådan, fordi de udføres med ting, du finder rundt omkring I huset. De vil imponere dine venner, og du får ros – for ikke at nævne en drink eller to! Her er nogle enkle men imponerende partytricks, du bør prøve.

Få tændstikker til at danse med “magisk musik”.

Tag to strålende rene vinglas fyld op med præcis lige meget vin – en tredjedel af glasset er fint – og stil dem ved siden af hinanden. Balancer to tændstikker på et af glassenes kanter. Spørg nu dit publikum, om de tror, at du kan spille magisk musik og få tændstikkerne til at danse. De vil grine højlydt af dig!

Dyp din finger i vinen i det glas uden tændstikker på. Mens du holder bunden af glasset, skal du forsigtigt lade din finger glide rundt om kanten, indtil det begynder at frembringe en ringende lyd. Se derefter hvordan tændstikkerne på de andet glas begynder at bevæge sig og ”danse”.

Dette trick virker, fordi den ringende lyd udsender lydbølger til det andet glas, så det begynder at vibrere. Og vupti, så danser tændstikkerne til lyden af din magiske musik!

Tilbyd en kontant præmie til den, der først kan puste en bøjet ølkapsel ned i en tom flaske

Læg en tom ølflaske på siden. Tag metalkapslen og bøj den midtover og placer den inde i flaskehalsen, så den lige stikker lidt ud. Nu kan du udfordre dine venner.

Se dine venner blive mere og mere arrige, jo mere de prøver at puste kapslen ned i flasken uden held. Bare rolig, dine penge kommer ikke i fare. Det er faktisk umuligt!

Hvad dine venner ikke ved er, at når de puster til kapslen, puster de også luft ind i flasken, der opbygger et tryk derinde. Det tryk gør, at kapslen springer ud ad flasken – og dine penge bliver i din lomme!

Udfordre dine venner til at balancere en mønt på siden af en seddel

Tag en seddel frem fra din pung eller taske og fold den midt over på langs. Stil den på bordet, så det ligner et lille telt. Inviter dine tilskuere til at balancere en mønt på den foldede kant. Det er umuligt! Eller er det? Vis dem nu, hvordan det skal gøres.

Først skal du tage den foldede seddel op og folde den en gang til fra den ene korte kant til den anden, så sedlen bliver kvart størrelse og du nu har en rektangel. Åben nu den fold du lige har lavet en smule, så sedlen former et ”V” på bordet. Du kan nu nemt balancere en mønt på den… Det er dog ikke lige så imponerende!

Men hold øje med dine venners ansigter, når du holder hver ende af sedlen og åbner sedlen til dens originale form med en lille bevægelse.

Det ser umuligt ud, men mønten bliver i balance grundet møntens vægt og de fysiske love. Du kan endda løfte sedlen samtidig med, at mønten bliver hvor den er, hvis du har meget rolige hænder. Det vil uden tvivl indbringe dig en drink!

Se tændstikken bevæge sig inde i glasset på mystisk vis

Det kræver simpel videnskab at lave dette trick, men det er virkelig imponerende!

Start med at lægge en mønt på en flad overflade og balancer en anden mønt på siden oven på den, så den ene mønt ligger ned, og den anden er oprejst. Balancer så en tændstik på den oprejste mønt – det kræver en rolig hånd. Til sidst skal du sætte et rent, klart vandglas over dem, så man stadig kan se mønterne og tændstikken.

Det er her videnskaben kommer ind. Før du begynder tricket – og uden at dine venner ser det – skal du køre en almindelig kuglepen (med låg på) rundt mellem stoffet på din bluse eller sweater, som hvis du skulle rengøre den. Det skaber statisk elektricitet. Når du laver cirkelbevægelser med kuglepennen udenom glasset, vil det få tændstikken til at bevæge sig rundt i cirkler, som var det magi.

Hvis du bruger glas med glaspest, vil tricket ikke være på imponerende. For at sikre, at de er lige så blanke som din magi, kan du bruge Neophos Quantum Max Shine & Protect, der giver den brilliante strålende renhed samt den ekstra beskyttelse mod glaskorrosion, du forventer.

* Beskytter ikke mod mekanisk skade eller allerede beskadigede genstande