Lad og luk: Den hurtigste måde at fylde opvaskemaskinen på

The most difficult objects to load in the dishwasher

Alle mennesker har deres egen måde at fylde opvaskemaskinen på; nogle sætter tallerknerne ind på fine række, andre fylder maskinen op bagerst først, andre igen har et mere tilfældigt system. Her hos Neophos synes vi dog, at der findes en rigtig god måde at fylde opvaskemaskinen på. Vores ideer kombineret med de bedste opvasketabs (Neophos’ selvfølgelig!) vil give dig en skinnende ren opvaks, som også vil være nem at få ud af maskinen.

Tallerkner i bunden, glas i toppen

Det virker måske som logisk for burhøns, men det er nemmere at fylde maskinen hurtigt, hvis du ved, hvor altings rette plads er:

  • Glas bør altid placeres på øverste hylde med bunden i vejret
    • Ølglas, vinglas og vandglas vil formentlig passe fint ind på hylden, men med meget høje glas kan du være nød til at stille dem på nederste hylde.
    • Hvis dine vinglas ikke står sikkert, kan det være din opvaskemaskine har en form for holder, du kan stille dem i.
  • Tallerkner skal stå i stativet i bunden. Fyld det op bagfra, så bliver det lettere at holde orden i rækkerne. De største tallerkner skal stå bagerst eller ud mod siderne, da det giver en bedre vandgennemstrømning.
  • Større køkkengrej som øser, sovseskeer og spatler skal ligge på den øverste hylde, så vandet nemt kan gøre dem rene.

Lad være med at skylle først

En af de hurtigste måder at fylde opvaskemaskinen på er ved at skrabe madrester ned i skraldespanden i stedet for først at skylle tallerkenen under hanen. Det skåner dit afløb for klumper af mad, såsom mos og ris, men sparer også dig både vand og energi, og din maskine kan sagtens vaske tallerkenerne rene.

Vær opmærksom på skålene

Skåle stablet oven på hianden forhindrer dem i at blive ordentligt rene, da de ofte skærmer hinanden fra opvaskemaskinens dyser. Placer skålene med åbningen nedad, ved siden af hinanden. Vær særligt opmærksom ikke få gemt mindre ting under skålene.

Den gyldne regel

Hvis en beskidt overflade ikke har en direkte vej til en dyse, er det meget sandsynligt, at den bliver ved med at være beskidt. Vores allerbedste råd er aldrig at overfylde din opvaskemaskine. Overfyldning betyder at du bliver nød til at vaske to gange, og det er en tidsrøver!