Keder du dig? Spilaften!

6

Vi husker alle spilaftenerne fra vores barndom, hvor hele familien ville sidde rundt om bordet og spille Monopoly eller dengang, hvor Snakes & Ladders var højdepunktet ved en børnefødselsdag. Brætspil er dog ikke kun for børn længere.

Brætspil for voksne bliver mere populære

Par og venner, der er blevet trætte af de sædvanlige rutiner ved middage eller som ikke gider at tage på pub eller en restaurant, beslutter sig oftere for at være sammen derhjemme eller hos nogle venner. Brætspil kan tilføje en masse ved disse lejligheder, og nu er de ikke længere kun for børn.

Her er nogle af de seneste eksempler på de mere populære brætspil, som de voksne spiller:

-          Cards against Humanity: Et frækt kortspil, der belønner de sjoveste og mest upassende svar på tilsyneladende simple spørgsmål.

-          Diplomacy: Et spil om alliancer og militær strategi, hvor spillerne prøver at erobre fjendens territorier. Selvom det ikke er et nyt spil (udgivet i 1959), oplever det en stigning i popularitet.

-          Settlers of Catan: Dette spil om held såvel som evner får folk til at kontrollere ressourcerne på den fiktive ø Catan ved at bytte og forhandle med hinanden.

-          Scrabble: Det berømte ordspil har altid været populært. Det er et godt spil, der har været det længe. De seneste mobil apps har også været med til at genfinde populariteten til dette udfordrende spil, der tester dit ordforråd samt strategiske evne både om dagen og om natten, så du er klar til det næste spil med vennerne.

-          Pictionary: Det er en meget nær slægtning til det evigt populære spil Gæt & Grimasser, og det findes i utallige udgaver. De mest udfordrende af dem kræver, at spillerne tegner abstrakte idéer på tid, som deres medspillere skal gætte. Det kan være lige så frustrerende, som det kan være sjovt.

Hvis du holder en fest

Mens beslutningen om, hvilket spil der skal spilles til festen, kun er halvdelen af festen, udgør mad og drikke den anden halvdel. Når du serverer mad under et brætspil, er det vigtigt at tænke på, at man skal undgå mad der sviner som mad med sauce, eller fedtet mad, der skal spises med hænderne. Drinks giver sig selv, men det er en god idé at peppe tingene op med bøder, der involverer drinksne. Den der taber første runde, skal servere drinks til alle andre i rummet… Hvor ondsindet eller kreativ du vil være med bøderne, er helt op til dig!

Oprydning

Der er selvfølgelig en del oprydning at tage sig af efter en sjov spilaften. Heldigvis er værten den rigtige vinder af spilaftenen, da beskidt opvask (for det meste) er begrænset til ét rum, og det er blot en enkelt vask væk fra sit tidligere ”jeg”.

En af de gode ting ved selskaber derhjemme er, at du for det meste kan bede dine gæster om selv at medbringe nogle af forsyningerne, som is og snacks… Men du kommer nok til at skulle skaffe opvasketabsne selv.

Hver opvask. Hver gang.