Husreglerne

4

Alle husstande har sine personlige vaner, fra tidsplaner over søvn til badetider. Nogle familier eller delte ejendomme skal tage mange beslutninger sammen. Når der er så meget at tænke, overser mange mennesker de ting, der er med til at gøre alles liv nemmere – ligesom din vaskemaskine. Her ser vi på nogle få ting, der kan spare dig tid og energi samt stress.

 

     1.      regel – Den aflæssende turnusordning

Der er altid nogen i husstanden, der ordner størstedelen af pligterne. Dette kan medføre frustrationer uden en ordentlig dialog over opgaverne, specielt tømning af opvaskemaskinen, der kræver, at man bøjer sig meget forover! For at afhjælpe dette, bør I lave en ugentlig eller månedlig turnusordning af ansvaret, så alle kommer til at tømme opvaskemaskinen. Alle bør sætte deres egne tallerkner i maskinen, ellers kan det hurtigt blive en nem regel for fælles ansvar derhjemme.

 

     2.      regel – Lav et skema over vask

At beslutte hvornår det er bedst at tænde opvaskemaskinen kan spare en masse besvær. Det kommer an på nogle få faktorer:

   1)      Hvornår skal folk bruge tallerknerne og bestikket?

   2)      Hvem tænder opvaskemaskinen?

Som regel er det bedste tidspunkt at tænde opvaskemaskinen natten over (eller lige efter aftensmad) eller efter morgenmad. Det er fordi, at de fleste mennesker ikke er i huset på de tidspunkter, mens de skal bruge indholdet af opvaskemaskinen ved morgenmaden og aftensmaden. Dette kan dog være lidt anderledes i weekenderne.

Skemaet betyder også, at du kan bestemme, hvem der tænder opvaskemaskinen og lægge opvasketabs i. Det kan være et skridt frem for børnefamilier at få børnene til at tage dette ansvar.

 

     3.      regel – Tallerkenstabling   

Nogen foretrækker at have de store tallerkner placeret bagerst i opvaskemaskinen, andre bare placerer tingene på de mest belejlige steder. Nogen placerer hver slags tallerken eller skål i nærheden af hinanden, mens andre bare placerer tingene efter, hvad man har brugt sidst. Det er vigtigt at snakke om, hvad der placeres hvor, og hvordan du kan maksimere et læs ved at placere lignende tallerkner ved siden af hinanden. Skåle og små tallerkner kan stå i den ene side af maskinen og store tallerkner i den anden. Hvis alt har sin egen plads, vil det gøre det nemmere at sætte tingene ind og tømme maskinen igen.

Et sidste hurtigt tip er at tænde opvaskemaskinen, når den er fyldt op. Uanset hvor ofte du bruger den, vil du få den mest effektive vask, hvis du har alle tallerknerne med i samme cyklus.

Hver opvask. Hver gang.

Elsk din opvaskemaskine. Giv den Neophos.