Hold knivene skarpe

3

Knive er en af de mest alsidige køkkenredskaber, der lader dig stikke og skære gennem opgaverne i køkkenet med lethed. Knive er et vigtigt redskab lige fra opdeling af grøntsager til at skære kød, derfor er det en god idé at investere i de bedste. Knive kan dog med tiden blive sløve, især hvis du ikke rengør dem ordenligt eller sliber dem regelmæssigt.

Brug af kniv

Hvis du bruger knive dagligt, ved du, hvor vigtige de er i madlavningen. Næsten alle retter (undtagen suppe) kræver en kniv på et tidspunkt.

Her er nogle madlavningstips:

  1. At skrabe en skarp kniv hen ad en overfladen på et spækbræt vil gøre kniven sløv meget hurtigt. Du kan bruge bagsiden af kniven til at skrabe maden, så du på den måde undgår, at kniven bliver sløv.
  2. Hvis du laver mad med andre, og de beder om en kniv, bør du række den til dem med håndtaget først. På den måde risikerer de ikke at skære sig selv.
  3. Prøv kun at anvende spækbrædder, der er lavet af træ eller plastik. Knivene bliver slidte efter kontakt med et spækbræt, og glas og keramik slider knivene op hurtigere.

Du bør overveje at købe en magnetisk knivholder til opbevaring af knive. På den måde er dine knive altid til rådighed, potentielt udenfor børns rækkevidde, og de vil højst sandsynligt ikke blive sløve af at ligge i skuffen og støde sammen med andre overflader.

Slibning af knive

Der er to ting, du kan gøre, for at holde dine knive slebet og skarpe. De er lidt forskellige, hvor du med den første, udjævner små defekter i bladet. Til det skal du bruge en knivsliber af en slags, og du kan gøre det derhjemme. Slibning er den proces, hvor du i bund og grund gør den sløve kniv skarp igen, og det skal foretages af en professionel. Mange slagtere tilbyder denne service, så spørg rundt om i lokalsamfundet og find ud af, hvor du kan få slebet dine knive henne.

I opvaskemaskinen

At vaske knive i hånden er ikke den bedste måde at bruge din tid på, og sikker håndtering af en kniv kan skabe problemer, når du tørrer den. I stedet for kan du opdele de skarpe knive i en bestikkurv i opvaskemaskinen og placere dem med bladet nedad, så du undgår uheld. Dine bedste knive bør være adskilte, så de ikke støder sammen under vask. Dette kan også klares ved at købe en opvaskemaskine med en knivrække, der som regel er øverst i maskinen. De kan rengøre dine knive effektivt og skaber ikke de problemer, man ellers ville kunne komme ud for! At vælge de rigtige opvasketabs hjælper også, da de er noget af drivkraften i opvaskemaskinen, og de hjælper med at få det til at skinne. Derfor bør du overveje at købe Neophos opvasketabs, der vil klare alt dette og mere til!