Fem ting en kok ikke burde være foruden

3

Disse fem ting bør hjælpe med at overkomme selv de mindste problemer du kan møde, om du så leder en top restaurant midt i byen eller bare godt kan lide at lave mad i dit eget køkken…

Spiral Cutter – Dette magiske redskab fungerer lidt som en blyantspidser til grøntsager. Det lader dig lave lange, tynde strimler af grøntsager som courgetter og gulerødder. Du kan bruge det til at tilføje tekstur og interesse til salater, dekorere og pynte et middagsselskab. Derudover, er den god til at lave erstatninger til pasta – og den er især brugbar, hvis du er på en lav-kulhydrat kur. Spiral Cutter med courgetter er et sundt og smagfuldt alternativ til nudler eller spaghetti bolognaise. Nogle Spiral Cutters skal ikke engang skilles ad før vask. Du sætter den blot direkte i opvaskemaskinen.

Den forvrængede hvidløgspresser – Hvis du nogensinde har brugt en hvidløgspresser, så ved du, hvor frustrerende det er, når du presser håndtagene sammen, og det mosede hvidløg enten bliver derinde og blokkerer de huller, det skulle komme ud af eller moses ud over siderne. Derefter skal du bruge en kniv til at skrabe det overskydende griseri ud. Ikke særlig succesfuldt! Og at skære hvidløget er drilsk. Det er svært at få det til at være fint nok, medmindre du er ferm med en kniv. En forvrænget hvidløgspresser er dog uden tvivl hurtigere og nemmere. Du skal blot skære enderne af fedet, skrælle dem og lægge dem i det roterende apparat og vride derud af. Perfekt, finthakket hvidløg hver gang uden efterladenskaber, og det bedste er: de fleste af denne slags apparater er ”dishwasher safe”!

Måleskål af glas – Så meget bedre end en kande, fordi du både kan bruge den til opmåling og blanding. Mange af dem kommer med et silikonelåg, så du kan hæve dej i den, når du laver pizza, brød eller rundstykker. Se efter en med en formstøbt hældetud, så du ikke drypper. De kan som regel komme i mikroovnen, fryseren og opvaskemaskinen. Brug Neophos Shine & Protect for at sikre, at glasset forbliver skinnende, og målene er nemme at læse, og så du undgår glaspest.

Måleskeer – Du tænker måske: ”Jeg har en spiseske og en teske i skuffen, hvorfor har jeg brug for en speciel en?” Men hvordan gætter du, hvad en kvart teske er? Skestørrelser er er sjældent de samme. Som du måske har opdaget til din store irritation, så kan for meget eller for lidt af alt – især når det kommer til bagning – være forskellen på succes og fiasko. Du bør i stedet investere i et sæt af fem måleskeer, der opbevares sammen i en aflåst ring. De kan måle fra 1/8 teske til en spiseske. Du kan også vælge én med et smalt hoved og et langt håndtag, der nemt passer ned i en tynd krukke med krydderier, så de er nemme at bruge.

Fleksible spækbrædder – Disse solide, slidstærke slagmåtter er mindre end en halv millimeter tynd, der gør, at du kan bruge dem som tragt og hælde alt det du bearbejder ned i en skål, kasserolle eller skraldespand. De kommer ofte i sæt af fem måtter, der har hver deres farve til fisk, kød, fjerkræ, brød og grøntsager, så man undgår krydssmitte. Og du kan holde dem i deres rene og oprindelige form ved at sætte dem i opvaskemaskinen. Brug altid Neophos Afspænding, der hjælper med at tage sig af pletter og vandmærker på plastikoverflader inklusiv områder med hårdt vand. Det speeder tørringsprocessen op, så måtterne er klar, næste gang du skal bruge dem.