Fem ting du bør overveje, når du flytter

6

Lige meget om du køber dit næste hus eller har besluttet dig for at leje noget, har du foretaget et enormt valg ved at flytte – tillykke! Her ser vi på de fem ting, du bør overveje, før du flytter.

Penge betyder noget

Det vigtigste er at finde ud af, hvad du har råd til. Så på din indtægt og find ud af, hvor meget du skal bruge på mad, boligudgifter og omstændighederne for de udgifter du allerede er forpligtet til – din bil eller mobiltelefon for eksempel. Se nu på hvad du har tilbage. Du skal bruge penge til dit lån eller husleje OG andre regninger – vand, gas og elektricitet og måske en betjeningsafgift.

Disse regninger er ofte inkluderede, hvis du lejer, især hvis du indgår i en delt bolig. Hvis ikke, så bør ejeren eller tidligere beboer være i stand til at give dig en idé om, hvor meget du skal betale. Glem ikke de yderligere omkostninger som Internet, forsikringer osv. samt alt det du skal betale forud – boligindskud, formidlingsgebyr og så videre.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Nu da du har overvejet, hvordan du vil bo, er det tid til at tænke på, hvor du skal bo. Tænk over omkostningerne ved transport til og fra skole eller arbejde, afstanden fra dine venner og familie samt hvor du bruger meget af din fritid. Du bør ikke udelukke noget, før du har gået rundt i området først. Du bør dog heller ikke vælge et sted, før du har tilbragt noget tid i området først.

Behov eller ønske?

Du har nu fundet det perfekte sted – men hvad har du brug for for at flytte ind? Du har brug for ting som en seng at sove på, redskaber til madlavning og selvfølgelig et sted at sidde. Familien kan være god til at låne dig større ting og donere uønsket porcelæn, sengetøj, køkkengrej osv., indtil du har råd til dit eget. Du vil gerne have, at dit nye hus føles som et hjem især efter en lang dag på arbejdet, hvor du ser frem til en afslappet aften. Derfor er det vigtigt at have en opvaskemaskine. Udover at være et vigtigt køkkenredskab, klarer opvaskemaskinen alt det hårde arbejde for dig, så du har mere tid til at slappe af og gøre de ting, du har lyst til. Mens du indsamler alle de ting, du skal bruge til dit nye hjem, er det en god idé at lave en liste over nødvendige ting og en separat liste til ting, du bare godt kunne tænke dig, så du kan prioritere.

Tag på en (påpasselig) indkøbstur

Du kan nu fylde hullerne ud. Der er de indlysende ting, som du skal have – et køleskab, komfur, bestik og kasseroller. Du bør også overveje alle de små ting, du skal bruge som sengetøj og knager, skraldespande, opvaskebalje, dåseåbnere osv. Det bliver hurtigt mange penge, så det er en god idé at prioritere, hvis du først skal spare penge op til endnu en indkøbstur.

Gør flytningen simpel

Lige meget om du hyrer et flyttefirma, får hjælp af vennerne og familien eller tager mange ture i din egen bil, så vil flytning altid være stressende. Fjern lidt af trykket ved at bestille varer fra et supermarked, til den dag du flytter ind i dit nye hjem. Du skal også bruge rengøringsprodukter til skabe opfriskning af badeværelser.

Hvis du har en opvaskemaskine, skal du huske at købe opvasketabs! Neophos Quantum Max Shine & Protect giver de strålende resultater, du vil kunne forvente – samt beskyttelse af alle dine glas mod glaspest. Det er også vigtigt at bruge maskinrens før første tur. Prøv Neophos Maskinrens, så du kan slappe af med visheden om, at din opvaskemaskine er ren og klar til brug. Så er det sidste, du trods alt behøver at gøre på din første aften i dit ny hjem at vaske op i hånden…

Du har selvfølgelig også brug for en masse te og småkager – eller måske et glas mousserende til fejring, når alt det hårde arbejde er overstået!

* Beskytter ikke mod mekanisk skade eller allerede skadede genstande.