Rengøring af din opvaskemaskine

2 Detox Your Dishwasher

Din opvaskemaskine er uden tvivl en af de hårdest arbejdende maskiner i dit køkken. Efter længere perioder med regelmæssig brug, eller kortere perioder med tung belastning, kan du opleve, at den brokker sig og bliver skidt kørende. Det skyldes, at den over tid fyldes med fedt, snavs, madrester og kalk. Hvis du lægger mærke til, at opvaskemaskinen ikke kører helt som den skal, kan det være tid til at give den en kærlig behandling. I denne guide kan du lære, hvordan du renser din maskine trin for trin, så du kan sikre, at den kører som den skal.

 

Opvaskemaskinens løse dele
Når du åbner din opvaskemaskine, vil du se et par dele du nemt selv kan rengøre. Filteret i bunden af maskinen, bakken og selve spulearmen kan tages ud. Det gør samtidig, at du kan komme ind til de områder som er sværest at rengøre – undersiden af opvaskemaskinens spulearm og under filteret, hvor der kan sidde større madrester fast. Når døren til maskinen er åben, kan du samtidig tjekke, om der er noget at rengøre i hjørnerne. Hvis der sidder sæberester, kan disse nemt fjernes med en svamp eller børste med varmt sæbevand. Husk til sidst også at tjekke hængslerne, noget som ofte bliver overset, for de bliver også fyldt med skidt og snavs. Rengør dem med en børste; det bør give et synligt resultat på et øjeblik.

 

Maskinrens til opvaskemaskinen

Det er ikke kun maskinens synlige dele, der har behov for rengøring. Pumper, rør og afløb skal også have en tur – især hvis maskinen har været på overarbejde. Brug af en effektiv maskinrens er den bedste måde at sikre et godt resultat og en grundig rengøring af maskinen. Det vil samtidig fjerne kalk og sikre vandets gennemløb.
Hvis opvaskemaskinen skal være helt ren, kan du bruge Neophos Maskinrens til at fjerne alt fedt, snavs og kalk, som over tid har sat sig i maskinens vitale dele. Neophos Maskinrens gennemstrømmer og renser alle de skjulte områder, som kan belastes af en masse snavs og fedt med tiden. Den dobbeltvirkende formular angriber og fjerner skidtet og hjælper samtidig på eventuelle lugtgener.


For at anvende Neophos Maskinrens, fjernes låget og folien, hvorefter beholderen placeres i opvaskemaskinen med bunden op. Sæt da maskinen til at køre tom, på højest mulige temperaturindstilling. Når den har kørt, vil maskinen igen være ren, velfungerende og med en frisk duft.