Den mest effektive måde at fylde opvaskemaskinen på

5

Hvis du har været her før, vil du sikkert gerne vide, hvordan man fylder en opvaskemaskine på den mest effektive måde. Du har måske haft din egen taktik og tricks for at få opvasken skinnende ren hver gang, men der er nok nogle få ting, du ikke vidste eller nogle få idéer, der kunne vende det hele helt på hovedet. Vi vil hjælpe dig med at få det meste ud af din opvask med den mest effektive påfyldning lige fra placeringen af bestikket til hvilket køkkengrej, der skal placeres hvor.

Vi starter inde bag ved

Du skal ganske enkelt bare starte bagfra. At fylde din opvaskemaskine op kan gøres meget nemmere, hvis der ikke er noget, der blokerer din vej. Hvis du starter med at fylde op forrest, er det sværere at sætte tallerkener (selv de små) ind i maskinen. Vi foreslår, at du placerer de store tallerkener bagerst og de mindste forrest. Det hjælper også med fordelingen af vand, men det betyder, at du kan fjerne og stable tallerkenerne nemmere. Hvis du har et helt sæt tallerkener, bør du opdele dem i forskellige rækker (så den bagerste venstre side er til større tallerkener, mens den forreste højre side er til skåle fx). På den måde behøver du ikke at lege Tetris med dine tallerkener, men du kan derimod bare sætte alt på sin plads.

Opfyldning

Vores første tip er nok det vigtigste: At fylde opvaskemaskinen op, så der næsten ikke er mere plads tilbage, er den mest effektive måde at vaske på. Det er effektivt, fordi det sparer dig energi og penge at vaske det hele på én gang i stedet for to halvfyldte vaske. Det sparer dig også for at vaske tingene af to gange. Det kommer selvfølgelig an på, hvor stor ens familie eller husstand er. Men selvom du kun vasker en gang om ugen, så er det bedst at fylde maskinen op så meget som muligt i stedet for at vaske hver anden dag.

Den tunge opvask

Alt efter hvad du putter ind i opvaskemaskinen, er der som regel instruktioner, der viser dig, hvilken række eller position du bør placere dit nye køkkengrej eller glas på under vasken. Generelt bør kopper, glas og andre drikkebeholdere placeres på den øverste hylde, mens tallerkener, gryder og pander bør stå på den nederste hylde. Det fordeler både vandet ligeligt, men forhindrer også din maskine i at blive beskadiget eller endda at vælte.

Skinnende rent hver gang

Hvis du ønsker effektivitet, er det sidste du ønsker at skulle køre din opvaskemaskine en gang til på grund af kødrester eller overskud. Vores sidste tip til en effektiv opvask er at tilføje en dosis Neophos Afspænding, der skyller overskuddet væk og hjælper med at forhindre vandskjolder, mens det leverer en beskyttende hinde til skinnende resultater. Der er ingen grund til at bruge tid på at inspicere dine glas grundigt, og du kan tømme maskinen igen på ingen tid takket være den korte tørretid, som afspændingen giver.

Selv en ekspert i opvask ønsker det mest effektive resultat efter hver vask. Vi håber, at disse opfyldningstips vil hjælpe dig med at få bedre resultater hver gang.