Vores teglas

5

Vi er mest vant til, at te bliver serveret i en keramisk ”tekop”, men forskellige kulturer i forskellige lande har udtænkt en lang række skikke og traditioner, når det kommer til indtagelsen af en af verdens mest populære drikke.

Hvorfor bruge et glas?

Der er mange grunde til, at det er fordelagtigt at drikke te af et glas fremfor af keramik:

  1. Den første og måske mest åbenlyse grund er, at du kan se den væske, der er indeni. Det vil lade dig bedømme styrken af din te, mens den trækker, så du er sikker på at få den perfekte kop te hver gang.
  2. Når du serverer te i en keramisk kop, kan de mikroskopiske skønhedsfejl i overfladen faktisk have en drastisk effekt på kvaliteten af teen. Når molekylerne i teen slår mod de hårde kanter, kan de fintfølende smage blive omrørte og overvælde hinanden. Glas er betydeligt blødere, så det er i stand til at bevare disse finesser.
  3. Glas er en smule nemmere at rengøre end keramik, især keramikker med porøse karakteristika. Vegetabilske garvesyrer i teen kan sætte sig fast i koppens overflade og være meget vanskelige at fjerne. Glassets bløde overflade gør, at disse plamager ikke sætter sig lige så godt fast til beholderen, og de kan vaskes væk uden besvær.

Ulemperne ved brug af glas?

Der er en egenskab ved glas, der kan skabe store problemer, når du bruger det til te eller andre varme drikke: Dets evne til at håndtere varme. I bedste fald vil du blot brænde din hånd, når du holder det varme glas, og det er derfor, Russerne har udviklet ”podstakannik” (bogstavelig talt ”tingen under glasset”), der er et metalhåndtag til teglasset. Når du hælder varm væske ned i et koldt glas, kan det i værste fald komme ud for det fænomen, der hedder ”termisk chok”, hvor glasset kan udvide sig eller trække sig sammen ekstremt hurtigt, så det revner eller endda bliver knust. Mange glas, og alle glas, der er designet til varme drikke, er blevet hærdet, der gør dem immune overfor de fleste hurtige temperaturændringer. Det er altid vigtigt at tjekke hvert enkelt glas, før du bruger det til at opbevare enhver form for varme drikke.

Rengøring

Lige meget om du foretrækker glas eller keramik, er der kun en konstant faktor – opvasken. Te har evnen til at lave en meget genstridig plet, men det kan Neophos tage sig af. Den specielt udarbejdede opvasketab hjælper med at nedbryde de vegetabilske fibre, der er skyld i tepletterne, og de efterlader din opvask skinnende ren.

Ved gentagende opvask kan glassene dog blive matte, hvilket er grunden til, at vi hos Neophos har arbejdet på at udvikle en ny Shine & Protect serie. Det er et opvaskemiddel, der hjælper med at sikre en fantastisk rengøring, mens det beskytter mod den proces, der er skyld i glaspesten.

Så lige meget hvornår og hvordan du beslutter dig for at få en kop te, er Neophos der for at tage sig af opvasken.