Sjældne drikkeglas

1

Nu da vi har dækket næsten alle drikkeglas der findes, bør vi også fortælle dig om de sjældnere, mærkværdige drikkeglas, der nok kun bruges til en bestemt slags drikkevare. Find ud af mere om de sjældne drikkeglas fra hele verden lige fra tequila til grappa og flere endnu i denne artikel.

Tequila

Det kan komme som en overraskelse for dig, at tequila kan serveres i mere end det beskedne shotglas. Tequilaentusiaster foretrækker at drikke af et glas, der ligner champagneglasset, om end det er meget mindre. Snifter glas bruges også (den samme slags som til brandy). Glem ikke salt og citron!

Portvinspibe

Portvinspiben er et af de glas med det underligste udseende på vores liste. De minder om den slags kopper, som du måske har haft som barn med et sugerør fastgjort til bunden af glasset eller en flaskeånd med snuden over midten. Konceptet bag den portvinsdrikkende pibe kommer fra idéen om at drikke væske, der ikke er blevet eksponeret for luften først, selvom logikken bagved er lidt vaklende. Glassene går helt tilbage til det 17. århundrede, men historien bag dem er stort set gået tabt, så nu har vi kun glassene tilbage.

Grappa glas

Grappa er en grapebaseret type af brandy, der er produceret i Italien. Da alkoholindholdet ligger i intervallet mellem 35-60%, skal glasset være lille, da du ikke skal overdrive indtaget, heller ikke når det kommer til smagen. Glasset har en hals, så alkohollen forbliver kølig og er kolbeformet i bunden, da den form er god til at bibeholde temperaturen. Derfra buer glasset opad, og lader en smule af aromaen ryge ud.

Lige meget hvilket glas du bruger, så er Neophos Quantum Shine & Protects opvasketabs med speciel formula designet til at beskytte dine glas fra den proces, der er skyld i glaspest. Selvom det er bedst at undgå at vaske dine antikviteter i opvaskemaskinen, så vil dine tequila- og grappa glas passe perfekt ind på den øverste hylde, og din opvaskemaskine vil forblive skinnende ren. Glas beskyttelse kan hjælpe med at forlænge levetiden på dine glas, og det har kraften til at få dem til at skinne, lige meget hvilken form de har. Så nyd lige det glas du har ved hånden, og bare rolig: opvaskemaskinen (og neophos) tager sig af resten.