Rengøring af glas for begyndere

Cloudy Glasses - Finish US

Mennesket har fremstillet glas i mere end 3500 år, med de ældst kendte eksempler fundet i Egypten dateret til ca. 1350 f.Kr. Plettede og snavsede glas ville dog ikke have været et problem for egypterne, da det først var romerske pionerer som opfandt de gennemsigtige glas – for at de kunne prale med farven på deres vin.

Hvis romerne kunne holde deres glas smukke og klare, skulle der ikke være nogen grund til at du ikke også kan gøre det. Ville det ikke være fantastisk, hvis nogen bare ville lave en nem og hurtig guide til, hvordan du holder dine glas så smukke som hvis de var nye, år efter år?

Heldige dig, for den guide har vi nemlig lavet!

BRUG
Vi starter med brug af dine glas, her behvøer du sikkert ikke så meget hjælp. Det kan dog være en stor hjælp at huske, at glassets irregulere struktur både er det, som gør det gennemsigtigt, og det som gør det særligt modtageligt over ”termisk shock”. Det lyder måske lidt som en dårlig action film, men det er i virkeligheden, når glasset går så hurtigt fra meget koldt til meget varmt at strukturen enten får udvidet eller trukket sig sammen skævt – og dermed splintrer. Husk derfor kun at bruge glas til kogende vand, hvis du ved, at de kan tåle det. Hvis glasset splintrer eller får skår er det sket, og vi anbefaler dig at du smider det ud. Ikke bare fordi små glasskår kan komme ned i det, du drikker (og dermed ind i dig) men fordi disse små revner også hurtigt bliver mødested for bakterier og de kan være næsten umulige at vaske væk, selv ved opvask i maskine.


OPVASK
Når du vasker glas op i opvaskemaskinen, så stil dem altid på den øverste hylde, væk fra tallerkner og andet opvask. For at få plads til høje glas, indstil hylden så de kan stå sikkert. Vær sikker på at glassene ikke rører ved hinanden, da det kan få dem til at slå i mod hinanden, når maskinen kører.

For altid at få de bedste resultater i din opvasker, skal du bruge Neophos Quantum såvel som Neophos Afspænding. Quantum giver dine glas en fantastisk renhed imens de bliver beskyttet mod permanent glaspest takket være det unikke glasbeskyttelse som neutraliserer forbindelserne som skaber glaspest over tid. Afspændingsmidlet hjælper med at fjerne pletter og mærker på dine glas så du ikke behøver at vaske dem igen, eller endda tørre resterne af efter at vaskeprogrammet er slut.


OPBEVARING
Når det kommer til opbevaring af glas er der to lejre: bunden op og åbningen op. Opbevaring med bunden i vejret sikrer, at støv og snavs ikke kommer ned i glasset, men at stille glasset med bunden nedad miminerer risikoen for skår, der hvor du drikker. Vi foreslår, at du lægger en ren, tynd dug i bunden af dine skabe, før du stiller dine glas ind med bunden i vejret. Det sikrer, at der ikke kommer snavs ned i glassene men også at kanten af glasset ikke bliver udsat for skår. Undgå så vidt muligt at stable dine glas, også selvom de så optager mere plads, da det øger risikoen for skår, skrammer eller at de danner vakuum og ikke kan hives fra hinanden igen.

Det var det. En kort guide til, hvordan du bedste passer på dine glas, så de altid vil være passende at drikke af for en Cæsar.