Sådan holder du et budgetvenligt cocktail party

3

Cocktail parties er en god måde at samle dine venner på og samtidig kaste lidt klasse over selskabet. Det kræver blot, at folk klæder sig lidt fint på og får et par drinks, man hører lidt musik, og du kan nemt holde en fest med en stemning, som folk vil snakke om i flere måneder efter. Den eneste ulempe der er ved at afholde en cocktail party er, at nogle af de mere krævende opskrifter kræver et walk-in spiritusskab, hvor man kan opbevare alle ingredienserne. Det behøver dog ikke være for dyrt, at holde en fest, så vi har fundet fem klassiske cocktails, der tilfredsstiller enhver smag men kun kræver, at du køber tre forskellige slags alkohol – gin, whisky og vermouth.

Tom Collins

Den er nem at lave, og den er sprælsk men delikat. Den stammer helt tilbage fra 1870’erne.

50ml Gin

25ml citronsaft

1 teskefuld sukker

Danskvand

Du skal blot blande gin, citronsaft og sirup godt sammen i et Highball glas. Hæld derefter sodavand i og pynt drinken med en skive citron.

Gimlet

Dette er en fætter til Tom Collins, der dog har en betragtelig mere sur kant, og er opkaldt efter den Britiske royale maritimkirurg Sir Thomas Gimlette.

50ml Gin

25ml Limesaft

1 teskefuld sukker

Fyld en shaker med is og hæld sukker, gin og limesaft i, mens du rører rundt. Hæld det ned i et Martini glas og server den med en skive citronskal.

Martini

En af de mest simple blandede drinks og måske den bedst kendte. Martinien er en god måde at fremhæve de komplekse smage i ginen, men den er nok ikke for folk med svage hjerter, da den er ret kraftig.

50ml Gin

10ml Vermouth

Rør Vermouth ned i ginen i en shaker, der er fyldt med is. Rør rundt indtil blandingen er kold. Hæld det ned i et Martini glas, og pynt drinken med en oliven. Du kan lave en ”dirty” Martini ved at tilføje et skvæt olivenlag til blandingen.

Manhattan

En anden meget enkel cocktail, der helt kan skifte karakter, alt efter hvilken whisky du bruger. Så du bør begynde med din favorit, men eksperimentere med whisky, Bourbon og whisky destilleret med rug.

25ml Whisky

15ml Vermouth

Fyld din shaker med is og tilføj whisky og vermouth. Rør meget forsigtigt indtil det er godt blandet, men ikke er for koldt. Hæld det ned i et Martini glas og server det med enten citronskal eller et cocktail kirsebær.

Old Fashioned

Det siges, at denne drink fortjener sit navn, da det er verdens ældste cocktail. Det er den perfekte cocktail til alle, der foretrækker mørkere spiritus og mere komplekse smage.

50ml whisky

1 teskefuld sukker

Appelsinskal

Læg et stort stykke appelsinskal ned i et lavt glas og tilføj sukker på toppen. Massér sukkeren ned i skallen ved at bruge grovheden til at nedbryde det og frigøre olierne og smagene. Tilføj halvdelen af whiskyen og rør det sammen for at opløse alt sukkeren. Fyld glasset med is og tilføj resten af din Bourbon og rør grundigt rundt igen. Du kan også tilføje en bitter, der giver mere smag.

Lige som alt andet i livet, betyder fest en helt bestemt ting: opvask. Lige meget hvor mange beskidte tallerkner livet bringer, bør du lade Neophos tage sig af opvasken, så du kan tage dig af de ting, der er vigtige. Med Neophos Shine & Protect kan du slappe af velvidende om, at alle dine glas – cocktailglas og alle andre – er i sikre hænder med Neophos glasbeskyttelse