Historien om glas

6 Behind The Glass

Vores liv havde ikke været det samme uden opfindelsen af glas. Fra glas brugt i drivhuse, som lader os dyrke frugt og grøntsager i et tempereret klima, til glaslinser brugt i teleskoper, som først lod os udforske områder uden for vores solsystem. De første beholdere af glas blev lavet omkring 1500 f.kr, men kunsten at lave klart glas ved at blæse det, var ikke opfundet før år 0, og selv dengang blev det holdt en vogtet hemmelighed til Romerrigets fald.

Hvad er glas?

Glas er hvad der er kendt som et amorft faststof, som er et stof som indeholder mange egenskaber, der skaber den gennemsigtige kvalitet. Det bliver skabt ved at opvarme en række ingredienser, primært silica, til temperaturer omkring 1500 grader. Det bløde glas er samlet omkring enden af et rør. Derefter blæses luft igennem røret og der skabes derved en bobbel af glas som passer den ønskede størrelse og form.

Hvad er korrosion?

Desværre vil glassets molekyler over tid, når de gentagene gange er udsat for varmt vand og opvaskemiddel, blive fjernet. Dette giver glasset en kedelig uigennemsigtighed, også kendt som glaspest.

Hvordan kan det undgås?  

Dine glas kan let blive beskyttet, så de er skinnende. Start med at sikre dig, at du fylder din opvaskemaskine korrekt, uden at dine glas rører hinanden. Når maskinen kører, vil delene i den bevæge sig rundt, og hvis glassene kan ramme hinanden, kan der opstå små revner i dem. Den næste ting du kan gøre, er at sikre dig at du bruger det bedste opvaskemiddel for at forhindre glaspest, alt i mens dine glas bliver perfekt rengjorte.

Neophos Protector tackler den korrosive process, og forhindrer den fra at fjerne glassets molekyler. Det benytter en unik patenteret teknologi, som virker som et beskyttende skjold, der garanterer en længerevarende glans. Der er vigtige tidspunkter under vaskeprogrammer, hvor glassene er under størst risiko, så det kan være nyttefuldt at kombinere glansbeskyttelsen med opvaskemidlets beskyttende virkning, samt med afspændingsmiddel som stopper glaspest og kalkaflejringer samt vandpletter.