Glas der ikke er glasartikler

3

Nu da vi ved, hvordan man bedst rengør de glas, vi drikker af, bør vi vide, hvordan vi rengør andre glasartikler, vi burger i vores hjem.

Kander

Alle glas skal skinne funklende, hver gang de bruges, om det så er en flot glaskande eller et robust, hærdet målebæger.

Neophos Opvaskemaskine Salt beskytter mod kalk, blødgør vandet og bekæmper vandskjolder. Det er især vigtigt, når man vasker målebægere, da alle mærker på overfladen med tiden vil besværliggøre det at læse målingerne på siden.

De fleste krystalglas kan i dag puttes i opvaskemaskinen. For at undgå skår må glassene ikke røre andre ting i opvaskemaskinen. Vælg en kold vask, da høje temperaturer kan revne skrøbelige glas, og hvis din maskine har en krystalindstilling, bør du bruge den. Det er dog en god idé at tjekke, om dine glasartikler er ”dishwasher safe” hos producenten.

Ildfaste fade

Pasta der er brændt på eller rødvinssauce er ikke sjovt at fjerne fra et ildfast fad – især hvis du har genopvarmet resterne i det samme fad, så de er godt og grundigt svejset sammen til siden af det! Brug aldrig en skuresvamp på et glasfad – du vil bare ridse det. Placér der derimod i bunden af opvaskemaskinen med bunden i vejret, så der strømmer en masse vand over det. Husk at fjerne rester af pasta eller ris først, da de ellers vil blokkere opvaskemaskinens afløb efter vasken.

Vaser

Beskidt blomstervand efterlader slimede, lugtende rester på de smukke glasvaser, der med tiden kan blive matte på overfladen og ødelægge blomsteranretningen. Der er ingen grund til ikke at lade din opvaskemaskine klare anstrengelserne ved at fjerne den skrækkelige belægning, hvis blot vasen sikkert kan stå med bunden i vejret på den nederste hylde i opvaskemaskinen, og hvis den er ”dishwasher safe”. Vær sikker på, at alle døde blade er væk fra siden af vasen, indstil din opvaskemaskine til en kølig temperatur og vær skånsom mod miljøet.

Brug Neophos Protector som glasbeskyttelse sammen med dine normale additiver. Neophos Protector er lavet til at beskytte dit service mod glaspest, så de ser flotte ud i længere tid.

*Beskytter ikke mod mekanisk skade eller gendannelse af allerede ødelagte genstande