Præsentation af sommerens grillmiddag

Sådan sætter du krydderi på din barbecue præsentation

BBQ sauce bottles

Sådan sætter du krydderi på din barbecuepræsentation

Grillsæsonen er i fuld gang, og du spekulerer måske på, hvordan du får dine udendørs sammenkomster til at skille sig ud fra alle de andre. Mens lækker mad, rigelige drikkevarer og en skøn atmosfære er en selvfølgelighed, kan den måde, du præsenterer maden på, gøre hele forskellen. Se engang disse fremragende ideer, der kan hjælpe dig med at gøre en helt almindelig barbecue til en sofistikeret sammenkomst udendørs.

Tallerkenkunst

En god måde at højne præsentationen af din mad på, er at bruge dine saucer og tilbehør til at pynte tallerknerne.            

Begynd med en skinnende hvid tallerken og brug en plasticflaske med lille tud til at tegne interessante mønstre og former på overfladen med sennep, ketchup eller barbecuesauce, før du forsigtigt placerer maden ovenpå. Det tilfører selvfølgelig maden ekstra smag, men er også en innovativ måde at gøre dine ensfarvede tallerkner lidt livligere på. 

Finish tips:

Forkullede grillredskaber kan rengøres uden store anstrengelser ved at bruge   opvaskemaskinens intensive program og Neophos Quantum, som er skabt til at fjerne selv meget indgroet snavs.   

Brug af dybde

Udnyttelse i flere højder kan give dit udendørs bord en fornemmelse af dybde. Det ændrer ikke kun måden, du præsenterer maden på, men gør det hele lidt sjovere.

Det kan gøres så nemt som at stable krukkerne med sauce i pyramideform, bruge platforme til at hæve de krystalklare glas eller bruge et almindeligt kagefad i etager til dine burgere og boller.

Flere lag på kuverterne kan også give bordet en helt ny dimension, så anbring tallerknerne på dækkeservietter eller fold servietterne som lommer, du kan putte bestikket i.

Opdatering af menuen

Selvom barbecue er blevet synonym for klæge burgerboller og let brændte pølser, er der intet, der forhindrer dig i at være opfindsom med de gamle favoritter og gøre dem lidt mere spændende.

Så hvorfor ikke give dine gæster valget mellem focacciaboller med oliven, franske flutes, pitabrød eller måske surdejsboller? Du kan præsentere de lækre brød i en rustik flettet kurv og lade gæsterne vælge det, de synes bedst om.

På samme måde kan den traditionelle coleslaw få et ekstra pift med tilføjelse af granatæblekerner og små stykker appelsin – og du kan friske det hele lidt op med den norske udgave af raita, som er lækkert tilbehør med agurk og yoghurt. Se vores hjemmelavede raita opskrift, hvis du har lyst til selv at prøve.   

Tænk natur

Det er en rigtig god ide at integrere naturen i præsentationen af både mad og drikkevarer, og det giver virkelig din barbecue sommerstemning. Prøv at dekorere dine krystalklare glas med mynteblade og skiver af frugt, eller udskift de sædvanlige isterninger med frosne frugtstykker.

Dit bord kan også få glæde af naturens skønhed, og en enkel men effektiv mulighed er at bruge kviste, blade og blomster til borddekorationen.

Del: