Yndlingsærgelser i køkkenet

Finish 02 Commondishwashercomplaints DK

Der kan argumenteres for at køkkenet er hjemmets hjerte, så det er ikke mærkeligt at irriterende dårlige vaner kan få bølgerne til at gå højt og sætte andre personers tolerance på prøve. Her er nogle af de mest almindelige køkken yndlingsærgelser, som du måske finder irriterende, eller måske selv er skyldig i at begå!

Beskidte viskestykker

Har du nogensinde tørret dine hænder i et viskestykke og følt de slimede og klistrede madrester fra den forrige bruger?

Dette betyder at du skal vakse dine hænder igen, fordi nu er de beskidte igen. Et studie fra University of Arizona viste at 89% af viskestykker bærer på coliforme bakterier, som bliver fundet i både mennesker og dyrs fordøjelseskanaler[1]. Teknisk set er viskestykker lige så slemme til at bære på bakterier som køkkensvampen.

Køkkenet indeholder flere bakterier, som kan forårsage forkølelse eller influenza, end noget andet rum i huset, inklusiv toilettet. Disse bakterier kan gå fra en celle til mere end 8 millioner på mindre end 24 timer. Derfor er det er altid vigtige at prøve at holde dit køkken så hygiejnisk som muligt[2].

Våde skranker tæt på vasken

Hvis et viskestykke ikke er dækket af madrester kunne det være brugt til at suge væske fra køkkenbordet, hvilket fører til mere spredning af bakterier. Bare ved at læne dig fremad mod køkkenbordet, kan din top suge væske fra bordet, hvilket efterlader dig fugtig og potentielt plettet!

Rodede gulve og køkkenborde

Klistrede, fedtede gulve og rodede køkkenborde kan være biprodukter af at forberede og lave mad, men de bliver ikke altid gjort rene. Skænk en tanke til personen, der sætter sine hænder i en pyt af ketchup – de bad aldrig om at dine rester skulle smøres ud over dem. Til syvende og sidst er der ingen, som kan lide et rodet køkkenbord, men det er endnu værre når det er et rodet gulv.

Tab af mad på gulvet kan ske i ethvert rum hvor mad bliver spist, men i køkkenet kan det være alt fra olie og drikkevarer til krummer of sovs. Hvis det ikke bliver gjort rent med det samme, er der en chance for at rodet kan blive spredt rundt om i hele huset, efterladende et spor af pletter – for slet ikke at nævne chancen for skadedyrsangreb.

At efterlade skrald på køkkenbordet

Afhængig af størrelsen på dit køkken, og hvad du har på dit køkkenbord, vil efterladt skrald ikke bare være uhygiejnisk og potentielt farligt, men det kan også føre til uønskede skadedyr som fluer eller kakerlakker[3]. Selv hvis du har en skraldespand i dit køkken, er det stadig ikke en garanti for at alt skrald kommer til at ende op deri, hvilket kan føre til uønskede skadedyr i det sted der bør være det mest hygiejniske.

Eksploderet mad i mikroovnen

Der er ingen tvivl om at en mikrobølgeovn er bekvem når der skal varmes mad, men der er altid en chance for at man skaber et rod, selv indenfor sådan et afgrænset område. Du tror måske at et låg sørger for at alt bliver holdt inde, men processen med hurtigt opvarmede molekyler kan forårsage en ophobning af tryk, resulterende i en almægtig kulinarisk ”eksplosion”. Det er altid bedst at efterlade plads til at varmen kan slippe ud, samtidigt med at du sikrer dig at røre regelmæssigt.

Glaspest og våd opvask

Ved åbningen af vaskemaskinen efter endt program, kan det i visse tilfælde minde om et vandfald fra den øverste række, der sprøjter dine tørre tallerkner til med vand fra skyllecyklussen. Selvom der måske ikke er nogen genstridige rester på din opvask, får du ikke de resultater du var ude efter – den tilsyneladende umulige glans.

Irritationsmomenter som disse virker måske ikke som noget særligt, men over tid, på daglig basis, kan det komme til at gå dig på nerverne. Det kan endda skabe forlegenhed, især hvis du har gæster, da det kan syne af beskidte glas – hvilket selvfølgelig ikke er tilfældet. Dette er ikke et ualmindeligt problem og at sørge for at din vaskemaskine har nok afspændingsmiddel, såvel som andre additiver såsom opvaskemaskine salt, der nemt kan hjælpe med at løse dine problemer.

Ved at sørge for at Neophos Afspænding er toppet op, kan du hjælpe med at beskytte og genoprette dine glas med dens 5 i én ydeevne:

  • Skyller rester
  • Sørger for hurtigere tørring
  • Bekæmper vandpletter
  • Beskyttelsesfilm
  • Brillant glans med hver vask

Ophobet opvask

Selvom du har en opvasker i dit køkken, vil beskidt opvask alligevel hobe sig op i vasken, eller på køkkenbordet ved siden af. Lige meget hvor meget beskidt opvask du har i din vask, vil Neophos Powerball altid være der til at give dig tid tilbage, du kan bruge med dine nærmeste. Sørg for at tallerkner er stablet lige i opvaskemaskinen for at forhindre ophobning, og start kun vaskeprogrammet når den er fuld.

Som du kan se er der mange potentielle forekomster rundt omkring i køkkenet, men beskidt opvask behøver ikke at være en af dem. Neophos Powerball kan give kraftfuld rengøring, og skærer gennem fedt og hårdføre pletter for at sikre, at dit porcelæn of bestik kommer ud hygiejnisk rent hver gang. Og til de gange hvor du vil have den ekstra glans til dine glas og tallerkner? Giv Neophos’ afspændingsmiddel et forsøg.[1] http://www.huffingtonpost.com/2014/10/16/kitchen-rag-bacteria_n_5960786.html

[2] http://www.webmd.com/food-recipes/features/germs-in-kitchen#1

[3] http://www.health.gov.au/internet/publications/publishing.nsf/Content/ohp-enhealth-manual-atsi-cnt-l~ohp-enhealth-manual-atsi-cnt-l-ch5~ohp-enhealth-manual-atsi-cnt-l-ch5.3