”Skyl før du vasker” myten bør aflives

Finish 04 Dwstackinghacks DK

Her hos Neophos ved vi at gamle vaner er svære at komme af med, og at skylle dine tallerkner før du stiller dem i opvaskemaskinen, muligvis er en indgroet vane. Det er dog vigtigt at huske, at din opvaskemaskine kan klare langt mere end du tror.

Myte:

At skylle dine tallerkner før du putter dem i opvaskemaskinen betyder, at de ender op med at blive mere rene.

Aflivet:

For nogle af os føles det bare mere rigtigt, men i realiteten er det mindre effektivt at skylle dine tallerkner før du putter dem i opvaskemaskinen når det kommer til at spare vand. Opvaskemaskiner gør rent ved brug af høje temperaturer for at sikre at dine tallerkner bliver hygiejnisk rene ved slutningen af hvert program.

Hvis du oplever at dine tallerkner kommer ud stribede eller har madrester siddende tilbage, kan det betyde at din maskine har brug for Neophos Afspænding, som har fem ”power actions” inklusiv at rense madrester og beskyttelse af film.

En ekstra ting der er værd at overveje, er mængden af opvaskesalt der er i din maskine – for meget salt kan efterlade striber på din opvask. På den anden side, hvis du overhovedet ikke bruger salt i din opvaskemaskine, kan pletter og vandmærker, som kommer når vandforsyningen er hård, være et konstant problem. Neophos Opvaskemaskine salt er effektivt til at blødgøre vand og øge effektiviteten af dit produkt.

Myte

Hvis jeg ikke skyller mine tallerkner, kan de gå direkte fra bordet til opvaskemaskinen?

Aflivet:

Det er stadig vigtigt at fjerne madrester fra tallerknerne før de stables i opvaskemaskinen, da det hjælper til med at forhindre at store stykker af madrester tilstopper rørene. Man skal især holde øje med ”klæbrige” fødevarer som pasta og ris, samt grønne fødevarer som salat blade, da de kan ende op steder der ikke kan ses.

Hvis du ikke starter opvaskemaskinen med det samme, kan madrester få din opvaskemaskine til at lugte, så glem ikke at din opvaskemaskine skal rengøres en gang om måneden med Neophos Maskinrens for at fjerne fedt og eventuelle lugte.

Myte:

Mine forældre skulle altid skylle opvasken før den kom i opvaskemaskinen, så burde jeg gøre det samme?

Aflivet:

Der er sket meget med opvaskemaskiner siden dine forældre var yngre og moderne opvaskemaskiner er i dag, fuldt udstyrede til at klare store mængder af beskidt opvask. I tidligere årtier, skulle opvask skylles før det kom i opvaskemaskinen for at sikre at det blev rent. Med den avancerede teknologi, der findes i dag, er opvaskemaskiner mere effektive end nogensinde før. Nogle opvaskemaskiner har endda sensorer, der aflæser hvor meget opvasken skal vaskes[1], derfor ved at skylle dine tallerkner giver du sensoren illusionen om at dine tallerkner allerede er relativt rene.

Nu når du har læst hvorfor du ikke bør skylle din opvask før du putter den i opvaskemaskinen, hvorfor så ikke prøve det?

Opvaskemaskiner sparer dig ikke bare energi og penge via mindre el-regninger, de er også langt bedre når det kommer til at spare på vandet til gavn for miljøet (og din pung)[2]. Ved at skylle tallerkner før du putter dem i din maskine, gør du faktisk alt det hårde arbejde, det er meningen din opvaskemaskine skal gøre.

Livslange vaner er svære at komme af med, men når de får dine regninger til at vokse og spilder tid, vil en forandring, i det lange løb, være til gavn for dig og din bankkonto. At skylle din opvask hører til fortiden, så skrab af, men undlad af skylle af. Efterlad alt den beskidte opvask til Neophos Powerball – den er i stand til at fjerne selv de mest genstridige madrester.[1] http://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning/a33322/stop-prerinsing-dishes/

[2] https://www.finish.co.uk/dishwashing-expert/dishwasher-benefits/money-saving-dishwashers/