Rengøringsguide – køkkenudstyr

Guida alla pulizia: gli utensili da cucina

Vi har alle prøvet det: Når vi er færdige med at fylde opvaskemaskinen, går vi direkte hen til vasken for at vaske de ting op, vi ikke mener, kan tåle maskinopvask. I takt med at dit sortiment af køkkensudstyr forøges, bliver mængden af specialudstyr, som kræver specialiseret rengøring, også større. Det kræver meget af din dyrbare tid. Vi har sammensat en liste med hvilke køkkenredskaber, som vi mener, folk ofte ikke ved kan tåle maskinopvask, samt hvordan du kan sætte dem i opvaskemaskinen sammen med alt andet service – og spare tid og kræfter.


Rivejern
Efter brug skal du slå let på rivejernet, så eventuelle madrester i knivene løsner sig. Placér det i bunden af opvaskemaskinen over en tallerkenholder. Varmen og vandtrykket vil fjerne alle overskydende madrester.


Piskeris
Da piskeris ofte bliver brugt til at piske æg, som hurtigt størkner på selve riset, kan det virke som om at den eneste måde at få det rent på, er ved at vaske det op i hånden. Alt du dog behøver at gøre, er at lægge det på den øverste hylde i opvaskemaskinen, så vandet og opvaskemidlet kan nå det. Husk at bruge Neophos Powerball Opvasketabs, som har iblødsætningsstoffer der løsner størknede og sejlivede pletter. 

Mandolinjern
Rengøringen af mandolinjernet er faktisk meget simpel: Læg det på den nederste hylde, hvor vandet kan nå det, og det bliver rengjort for væsker, kød og andre madrester.


Hvidløgspresser
Med hvidløgspresseren er det vigtigt at sørge for at vandet og opvaskemidlet kan komme igennem de små huller. Den letteste måde at gøre det på, er ved at placere den i bestik-skuffen men med hver arm i en forskellig holder. Dette betyder, at selv om tingene i bestikindsatsen står tæt, vil de ikke lukke hvidløgspresseren sammen og forhindre vandet i at komme ind og vaske den.

Kartoffelmoser 
Dens kringlede form og de klistrede madrester på den, gør det svært at vide, hvor man skal placere den i opvaskemaskinen. Den bedste løsning er at sænke øverste hylde i opvaskemaskinen og placere moseren lodret med den flade ende ned mod hylden. Dette tillader vandet og maskinopvaskemidlet at komme derhen, hvor der er brug for det, men også for at undgå at kartofelmosseren falder igennem hylden og kommer i kontakt med de bevægelige dele i opvaskemaskinen.

Følg instruktionerne her, og for de mere specielle redskaber, må du forsøge dig frem og finde en løsning. Bare sørg for at tjekke med producenten af redskaberne om de tåler maskinopvask, da nogle redskaber, såsom is-skeer, kan indeholde varmesensitive elementer. Der er virkelig ingen grund til at skulle spilde tid vaske køkkenudstyr op i hånden, hvis det sagtens kan gå i maskinen.