Hygiejniske fordele ved brug af opvaskemaskine

Dishwasher Hygiene Benefits

Det er måske en skræmmende tanke, fordi det er hvor du laver din mad, men vidste du at køkkenet indeholder flere bakterier end noget andet rum i huset, inklusiv toilettet?[1]

Svampe og viskestykker kan blive en yngleplads for bakterier.

Potentielt skadelige bakterier kan blive hængende i køkkenklude, med svampe værende den største kilde til bakterier i dit hus.[2] Bakterier trives i fugtige, varme miljøer hvilket betyder at din køkkensvamp er den perfekte yngleplads.

Viskestykker kan blive til en regulær yngleplads for bakterier når de bliver brugt til at tørre opvask, hænder og køkkenborde. Så hvis du vasker og tørrer din opvask med ting, der potentielt kunne være hjem til bakterier, er din opvask så virkelig så ren som du tror den er?

Høje temperaturer dræber bakterier

Kan dine hænder modstå temperaturer på cirka 60°C  eller varmere?

Vand i vaskemaskiner er varmet til høje temperaturer til at hjælpe med at dræbe tilbageværende bakterier, efterladende dit bestik, dine tallerkner og dine glas hygiejnisk rene og klar til brug igen. Med håndvask, er der ingen garanti for at du bliver fri for de bakterier, der er på dit bestik og porcelæn.

Hvis du har et barn der bruger sutteflaske, er du nød til at sterilisere flaskerne ofte, og en flaske-sterilisator indtager værdifuld plads i dit køkken. Heldigvis, når din opvaskemaskine når 60°C, vil dine børns flasker være desinficerede og klar til brug efter endt program. Husk dog at det altid er anbefalet, at du kun steriliserer dine babyflasker på denne måde til børn, der er ældre end 8 måneder.

Selv på et kort program vil din opvaskemaskine værre i stand til at nå højere temperaturer end dine hænder kan klare i vaskebaljen, og hjælper på den måde til med at dræbe bakterier der kan udgøre en risiko for din familie og børn.

Hvad gør en opvaskemaskine så effektiv?

Kort fortalt, varmere vand og stærkere vaskepulver i en koncentreret mængde vand (ca. 10.5 liter pr. program[3]) hjælper med termisk desinficering og renlighed. Når du håndvasker din opvask, er dit fokus delt mellem dine hænder og opvasken. Du er for eksempel nød til at bruge vand der er varmt, men ikke så varmt at dine hænder ikke kan klare det, og dit opvaskemiddel skal være effektivt på din opvask men samtidig mild mod dine hænder.

Når du har en opvaskemaskine er temperaturen ikke en bekymring, den er din bedste allierede mod snavs og bakterier, der opbygges på dit service. Solidt fedt sidder bedre fast på overflader end flydende olier, som du har en tendens til at lade rulle af. Så en høj temperatur der omdanner fedt til olie er essentielt for at rengøre den mest klistrede og fedtede opvask.

Opvaskemaskine rengøringsmidler, som Neophos Powerball, indeholder en mængde kemikalier, hver med deres egen unikke rolle i rengøringen af opvasken, men besværligheden består i at få alle disse til at arbejde sammen når de har forskellige optimale forhold.

Fra designet af hylderne til måden vandet sprøjter på indeni maskinen, moderne opvaskemaskiner inkluderer ofte funktioner der generelt gør dem bedre end håndopvask[4]. I det lukkede miljø en opvaskemaskine giver, kan en Neophos Powerball klare arbejdet så du ikke skal bruge tid på at skrubbe din opvask. Du skal bare stable dem i din opvaskemaskine og lade din maskine og opvaskemiddel gøre resten![1] http://www.webmd.com/food-recipes/germs-in-kitchen

[2] http://hss.ulb.uni-bonn.de/2011/2588/2588.pdf

[3] http://hss.ulb.uni-bonn.de/2011/2588/2588.pdf

[4] https://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2015/05/05/why-you-shouldnt-wash-your-dishes-by-hand/