Underholdning til middagsselskabet: De bedste selskabslege

Underholdning til middagsselskabet: Sjove spil

Dinner party guests

Det kendetegner en god værtinde, at gæsterne føler sig underholdt under hele selskabet. Det kan godt være vanskeligt, når du samtidig skal jonglere med udfordringer, som at alle har noget i glasset, at samtalen flyder, og at maden præsenteres og serveres perfekt.

For at undgå, at du bogstaveligt talt går i gang med at jonglere, er her nogle få ideer til underholdning, som rummer den perfekte kombination af sjov, leg og – selvfølgelig – mad.

Navneleg

Denne enkle leg er ikke særligt krævende at arrangere. Før selskabet begynder, skriver du navnene på nogle få (afhængig af gæsteantallet) berømte personer på nogle kort. Disse personer kan være virkelige eller fiktive, når bare de er tilstrækkeligt kendte.

Vend kortene om, og anbring dem under gæsternes tallerkner. Når der opstår et passende øjeblik i løbet af aftenen, (eller måske når du er nødt til at gå i køkkenet og gøre hovedretten færdig), starter du legen ved at bede en af gæsterne løfte tallerknen og sende kortet rundt til de andre gæster uden at læse det. Gæsten skal nu gætte den berømte persons identitet ved at stille skarpsindige spørgsmål til de andre gæster.

Udskriv og klip vores nyttige liste med berømtheder ud for at kickstarte din underholdning.

Sjove fotolege

Det bliver garanteret en mindeværdig aften på enhver måde, hvis du anbringer et par kameraer midt på bordet. Det er en fantastisk måde at underholde gæsterne på – og mobiltelefoner virker akkurat lige så godt. 

Mens du har travlt med det kulinariske i køkkenet, kan gæsterne tage sjove billeder af hinanden, som du senere kan få fremkaldt og efterfølgende dele med dine venner. Som et alternativ er der gammeldags charme ved et polaroid kamera, som giver jer mulighed for at se billederne næsten med det samme.

Prøv at tage nogle hylende morsomme fotos med vores Sjove fotografier, der er lige til at printe ud.

Gæt vinen

Denne enkle leg er en god ide, hvis dine gæster anser sig selv som vinkendere. Bed hver gæst om at medbringe en flaske vin, hvor etiketten er fjernet, og server derefter en prøve af hver flaske vin efterhånden som aftenen skrider frem.

Sidst på aftenen præsenterer du de hemmelige vinetiketter og udfordrer dine gæster til at matche vinen med etiketten. Det vil hurtigt afsløre, hvor godt de kan skelne mellem en chablis og en chardonnay! Du kan give gæsterne små skriveblokke og kuglepenne, så de kan gøre notater, mens du serverer, og du kan også forøge spændingen ved at tilbyde en flaske vin som præmie. Husk bare at holde glassene strålende rene, så deltagerne virkelig kan værdsætte de forskellige vines farve.

For at gøre legen endnu nemmere, kan du udskrive kopier af vores enkle Vinnoter og rangliste til dine gæster.

Til middag hos ...

 Finish tips:

For at få topkarakter for madens præsentation, skal du sørge for, at dine tallerkner er fuldstændig rene, og tørre alt spild af tallerknens kant inden servering.   

Tilhængere af det morsomme tv-show kender allerede formatet, så hvorfor ikke genskabe denne underholdende serie mellem venner? I skiftes til at arrangere middagsselskab og vurdere hinandens præstation på en skala op til 10 ved at bruge de samme kriterier som i tv-showet: 

  • Madens præsentation
  • Madens kvalitet
  • Indsats og menuens sværhedsgrad
  • Værtskab og underholdning

Hvis du er meget ambitiøs, kan du endda optage dit middagsselskab for eftertiden – og du kan øge indsatsen ved at oprette en gevinstpulje til vinderen.

Del: