Tips til børnefesten

Børnefester er lige så sjove for forældrene som for børnene selv. Der findes næppe noget så givende, som at se dit barn og dets venner have det sjovt sammen, og vide det var noget, du var i stand til at gøre muligt for dem. Den følelse kan dog nogle gange blive overskygget af mængden af opvask, som disse fester kan skabe.

Med de rette værktøjer er det dog ikke noget, du behøver bekymre dig om længere. Neophos Quantum er specielt udviklet til at tackle alle problemer i forbindelse med madlavningen for større grupper af børn. Ved at bruge de bedste opvasketabs kan du simpelthen skrabe alt overskydende mad af tallerknerne og derefter sætte dem direkte i opvaskemaskinen.

Neophos opvasketabs blødgør alle genstridige madrester, uden du behøver spilde tiden på iblødsætning, og opvaskemidlet sikrer dermed en skinnende ren opvask første gang. Det giver dig mere tid til de ting, som er virkelig vigtige, nemlig at sikre at dine børn har den bedste fest, du kan give dem. Her er nogle tips og ideer til at starte med:

Dekoration

Det er en god ide at fastsætte et tema for festen, enten i samråd med dit barn, eller som en overraskelse på selve dagen (dit barn er formentlig ikke diskret om, hvilket tema det allerhelst kunne ønske sig). Hvis det virker en smule uoverskueligt, kan du vælge at kombinere temaer. For eksempel, hvis du planlægger en fest baseret på en bestemt tegnefilmskarakter, kan du kombinere det med et cowboy-tema for at gøre det mindre specifikt, hvilken slags dekorationer du er nødt til at finde.

Derudover vil det også blive et tema, som ingen andre i barnets klasse har haft. Det er vigtigt at huske, at du ikke behøver spendere en masse penge på dekorationer: Alt hvad du kan lave selv i en ledig stund derhjemme, vil være lige så godt som noget købt, og samtidig give festen et unikt præg.

Aktiviteter

Det er vigtigt, at du planlægger en række lege og aktiviteter til festen, så det skaber struktur og handling for dagen. Det kan anbefales at planlægge væsentligt flere lege end du regner med, at der er behov for! Det kan også være nyttigt at have nogle få beroligende aktiviteter at vælge imellem, når stemningen bliver lidt for vild.

Hvis du kæmper med at finde nogle gode festlege, kan det være en ide at gå tilbage til dit tema, og se om det skulle give noget inspiration. Som oftest handler det om at putte et nyt spin på klassikeren. Gemmelege, pakkelege og stoledans virker måske en smule brugte, men sikkert ikke for børnene. Det er ikke uden grund, at legene har fået deres klassisker-status.

Mad

Det vigtigste at huske ved madlavningen til en børnefest er ikke at lave for meget. Det er fristende at lave mere end rigeligt, men dette kan sommetider distrahere fra selve festen, og festen er trods alt grunden til, at børnene kom. Et sjovere alternativ til de traditionelle chips og sandwiches er at lade børnene kreere deres egen mad. Mad som fungerer godt med byg-selv konceptet er tacos, sandwich og pizza.

Forhåbentligt er dette nok til at få dig godt i gang med planlægningen af dit barns fest uden at skulle frygte opvasken, takket være Neophos. Vi ønsker dig og dit barn en vidunderlig oplevelse.