Pletter i kopper: Sådan fjerner du ringe fra kaffe

Best -dishwasher -detergent -3

Rygtet siger, at for over tusind år siden fandtes der etiopiske bondemænd, hvis geder blev ekstra energifyldte og legesyge efter indtagelsen af et specielt rødt bær. Dette ledte bondemændene til selv at prøve dette bær, hvori der lå en kaffebønne, som minder meget om dem vi kender i dag. Kaffe blev før i tiden mere spist end drukket, som vi gør det i dag.

Kaffe er en stimulerende og smagfuld drik, som kan nydes på utallige måder, og det har flere gode egenskaber, som vi alle kan nyde. I nogle lande laver man kaffe ved at lade det brygge langsomt, og nyde det med masser af mælk og smagstilsatte sirupper. I andre dele af verden er det usædvanligt, at kaffe serveres i andre former end meget stærk, sort og med masser af sukker. Varmt eller koldt, sødt eller bittert, med skum, mælk eller sort kaffe. Kaffe i alle sine former er en normal drik til at tage med på farten i de fleste menneskers liv.

Væk med pletterne

Trods alle sine fordele har kaffe en stor ulempe, når det kommer til at holde dit service rent: ugennemsigtige sorte ringe på kopper og krus, som kræver det bedste opvaskemiddel for at løsne disse pletter. Der findes mange måder at undgå disse ringe. Den mest logiske og effektive måde er at drikke din kaffe relativt hurtigt, så kaffen ikke får lov at køle af. Dernæst skal du med det samme skylle koppen og sætte den i opvaskemaskinen. Det er selvfølgelig ikke altid muligt, da en del af charmen ved kaffe jo er at drikke den, mens den er varm, og nyde den over længere tid et afslappende sted.

At drikke mælk i kaffen eller at drikke en lidt mindre stærk kaffe betyder, at pletterne ikke vil være lige så synlige som ved sort, stærk kaffe. Dette er dog igen ikke altid den mest ideelle løsning, siden alle har deres egen individuelle og forskellige smag, når det kommer til kaffe.

De fleste produkter fra Neophos er designet til specielt hårdføre pletter, og Neophos Quantum opvasketabs har bevist at være ekstra effektiv mod te- og kaffepletter.

Kaffe og te fordamper på andre måder end andre væsker, og efterlader højtkoncentrerede pletter i mindre omfang. Dette betyder, at opvaskemidlet må arbejde hårdere og i meget mindre områder for at fjerne disse pletter. Neophos er utrolig effektivt til at nedbryde kaffepletter og virker meget hurtigt for at sikre dig en perfekt rengøring med det bedste opvaskemiddel.

Hvis pletten har nået at tørre i længere tid, eller du synes, at pletten er ekstra svær at fjerne, kan det være en god ide at fylde plettede kopper med kogende vand og tilføje et par teskeer med Neophos pulver eller en Neophos Quantum Power opvasketab. Hvis du lader dine krus stå natten over for at fjerne pletter, kan du let rengøre dem morgenen efter, og de pletter som før var besværlige, skulle gerne være forsvundet.