Opvaskemaskine tricks

Gli usi alternativi della lavastoviglie

Du tror måske, at opvaskemaskiner kun kan bruges til at vaske service op (det er trods alt, det navnet hentyder til), men I virkeligheden rummer din opvaskemaskine mange finurlige og sjove muligheder: Prøv kogning, rensning af støvler eller endda vask af kartofler! Uanset hvordan du bruger din opvaskemaskine, skal du huske at bruge Neophos Maskinrens regelmæssigt for at holde din opvaskemaskine ren, så den kan yde sit bedste.

 

Rengør…næsten alt

Bare fordi det hedder en opvaskemaskine, betyder det ikke, at du kun kan vaske dit service op i den. Tænk kæledyrets yndlingsbold, børnelegetøj, værktøj (hammere, skruetrækkere og skruenøgler er alle opvaskemaskine-venlige) - eller endda fejeblade! Din opvaskemaskine er et multifunktionelt værktøj, som kan rengøre nærmest alt. Du bør nok undgå at blande service med værktøj eller andre dele, men prøv med nye ting i maskinen gennem et par uger, og se om rengøring gør en forskel på dem.

 

Vask dit tøj

Der virker måske en smule underligt at placere en kasket i din opvaskemaskine, men det kan være den bedste måde at fjerne svedpletter på - og eliminere den snavs, som kommer efter noget tids brug. Kasketter har en perfekt form i forhold til at putte dem i opvaskemaskinen, og du kan virkelig rense skidtet indvendigt i kasketten væk. Du kan også rense fodtøj, forudsat at du har fjernet foringen. Gummistøvler er nemme at vaske i en opvaskemaskine. Klipklappere kan også renses (vi anbefaler, at du placerer dem omvendt på tophylden i opvaskemaskinen).

 

Lav mad!

For nogle virker det måske som en skrøne, at du kan tilberede mad i en opvaskemaskine. Det er dog sandt! Faktisk kan du tilberede laksefilet ret nemt i din opvaskemaskine. Grunden til det er damp – din opvaskemaskine overstiger ikke 70 grader, så derfor vil det ikke blive tilberedt for meget (selvom du vil være nødt til at køre det på højeste indstilling). Hellere tilberede den langsomt, end at den tørrer ud. Vores råd er at sikre, at fileten er indpakket i folie, og at huske at der IKKE skal opvaskemiddel i maskinen, når du laver mad! Se mere på opskriften her

 

Havearbejde

Som beskrevet ovenover kan du også rengøre dine haveredskaber. Placér skovle, havegafler og andre redskaber i opvaskemaskinen for at få dem tilbage til deres oprindelige, flotte udseende. Undgå dog alt med træskafter, som kan blive beskadiget af varmen. Du kan endda vaske frugter eller grøntsager fra haven i din opvaskemaskine for at rengøre dem for snavs. Hvis du eksempelvis har en masse kartofler, kan du vaske jorden af dem i opvaskemaskinen.