Hvad gør opvaskemaskine salt så effektivt?

Special salt 1750g

Salt er en essentiel del af madlavning. Det er indholdet af natrium, som virkelig får smagsstofferne til at forstærkes, og det kan betyde forskellen mellem intetsigende og brillant mad.

Fordelene ved salt strækker sig langt forbi den faktiske fase af forberedelsen af fødevarer - ja selv hele vejen ind i opvaskemaskinen. Når du holder din opvaskemaskine fyldt med Neophos salt, sikrer du dig en optimal ydelsesevne, som får dit service til at fremstå som nyt. Ideen med at putte salt i en opvaskemaskine virker muligvis lidt mærkelig, så vi har sammensat en liste med facts om opvaskemaskinesalt for at hjælpe dig med at forstå, hvorfor det er så vigtigt.

 

  1. Opvaskemaskinesalt er natriumklorid - det samme kemikalie som bordsalt og havsalt består af. Disse kan ikke blive erstattet, men opvaskemaskinesalt er specialfremstillet og indeholder ingen jern og karbonater, som disse andre salte kan indeholde, og som eventuelt kan øge vandhårdheden og skade opvaskemaskinen.
  2. Opvaskemaskinesalt kommer faktisk ikke ind i opvaskemaskinen (var der nogen, der sagde saltet service?). I stedet flyder det igennem blødgøringsdelen, før det bliver skyllet ud med restvandet.
  3. Den måde, hvorpå opvaskemaskinesalt virker, er ved at supplere natrium til opvaskemaskinens ionbytterharpikser, som er i blødgøringsdelen. Når det er blevet opladet af natrium, vil det virke ved at tiltrække og fange magnesium og calcium-ioner, som skaber det hårde vand.
  4. Opvaskemaskinesalt har meget større saltflager end normalt salt, som hjælper til at de bliver opløst langsomt. Hvis de var finere, ville de risikere at blokere blødgøringsdelen.
  5. Normalt køkkensalt indeholder specielle anti-klumpende midler, som sikrer at saltet ikke klumper, når det bliver vådt, og derved kan brug af denne type salt blokere vandblødgøreren. Det problem opstår ikke med opvaskemaskinesalt!For at benytte opvaskemaskinesalt, skal du finde blødgøringsdelen, som normalt befinder sig i bunden af opvaskemaskinen. Skru låget af og fyld opvaskesalt ned i beholderen. Hvis beholderen er fuld af vand, kan du stadig hælde salt i, som så vil erstatte alt vandet. Saltet vil gå i opløsning og blive flydende, når det bliver brugt alligevel, så det er ikke nødt til at tørre igen. Erstat hætten, og den er klar til at blive brugt igen. Mange vandblødgøringsdele vil have en indstilling til vandhårdhed, så vær sikker på at den er korrekt indstillet for at sikre at få den perfekte rengøring.  Du kan spørge din forhandler om vand-hårdheds niveauer i dit område eller læse mere om det på Tænks hjemmeside. Det er godt at skifte opvaskemaskinesaltet en gang om måneden.

Så banalt som det virker, er dette hvordan salt kan påvirke dit måltid, hele vejen til opvaskemaskinen. Hold din opvaskemaskine fyldt med Neophos salt for at sikre at uanset vandets hårdhed, vil din opvask komme ud skinnende rent.