Forskellen mellem hårdt og blødt vand

الكشف عن أساطير الماء العسر

Vi er utroligt heldige med at leve et sted, hvor vand altid er tilgængeligt, når vi ønsker det. Men har du nogensinde tænkt på forskellen på vandet, som kommer ud af vandhanen? Ikke to glas vand er præcis de samme, men hovedforskellen fra den ene hane til den næste er vandhårdheden. Denne forskel kan ses i den påvirkning, det har på vores køkkenapparater - ikke mindst opvaskemaskinen.

For at give dig en bedre forståelse af dette, har vi sammensat disse informationer for at uddybe, hvad det præcist betyder, at vandet er hårdt eller blødt, hvad det betyder for din opvaskemaskine, og hvad du kan gøre for at undgå de negative effekter.

 

De hårde fakta

Alt vand er naturligt blødt, når det falder som regn, hvilket betyder, at den eneste ion (et elektrisk ladet atom) er natrium.  Som vandet begiver sig på sin rejse ned i jorden og ind til de vandveje, som eventuelt leder til vores haner, bliver det ”hårdt”. Dette sker, da det opfanger en del af de uløste mineraler, såsom kalk, kridt, magnesium og kalcium. Disse mineraler er på mange måder at foretrække, da mange af disse mineraler også er essentielle for vores helbred og gør vandet bedre at drikke – det kan endda smage bedre!


Hårde tider 

Når hårdt vand passerer igennem en opvaskemaskine, vil de mineraler, som vandet har samlet op, varmes op og blive til kalkaflejringer. Dette gør det ikke blot hårdere for opvaskemaskinen at rense servicen, men det kan også få det til at se værre ud, som mineralerne er opløst og genskabt på service og glas, hvor det kan skabe tågede pletter.

 

Blødgøring af vandet

Neophos har udviklet en række produkter, som sikrer at selv med særligt hårdt vand, kan du stadig være sikker på, at dit service, glas og bestik kommer ud skinnende rent.

 

  • Først skal du sikre dig, at du bruger Neophos salt. Det blødgør vandet og indeholder ingen andre urenheder, som kan skade opvaskemaskinen.
  • Du skal først bruge Neophos afspændingmiddel, som gør tørretiden kortere og sikrer, at der intet er tilbage, når vandet fordamper i maskinen.
  • Og vigtigst af alt, bør du gøre det til en vane at benytte Neophos maskinrens ofte. Når mineralerne bygger sig op om maskinens vigtige dele, vil maskinrensen sørge for, at de er fjernet, før de får chancen for at sætte sig fast i dit service.

Uanset hårdheden på dit vand, er der ingen grund til, at du ikke skulle få skinnende ren opvask hver gang.