De sværeste ting at placere i opvaskemaskinen.

Gli usi alternativi della lavastoviglie

Vi har allesammen nogle mærkelige ting i vores køkkenskabe. De portionsforme, vi fik i gave, som vi aldrig bruger, eller de nye glas, som vi aldrig fandt ud af, hvor kom fra. Disse genstande ender typisk bagerst i skabet og samler støv af en simpel grund: de er svære at rengøre. Her er nogle smarte tips, som hjælper dig i fremtiden, når det kommer til at skulle placere besværlige ting i opvaskemaskinen.

Det er en god ide at starte på bunden med de lidt tungere ting. Ting såsom kopper, glas og plastik genstande skal placeres på tophylden.

 

Gryder og pander  

De større genstande, såsom gryder og pander, skal placeres på bundhylden. Ovnriste og ovnfad kan sættes på siden, inde på hylden, så de ikke blokerer for vandet og giver så meget plads som muligt til andre dele. Gryder kan tage meget plads, men kan placeres strategisk for at sikre, at de både bliver rene indvendigt og udvendigt.

Glas

De fleste glas kan vaskes uden problemer på tophylden (efter at man har sikret sig, at delene egner sig til maskinopvask). Der kan dog være ting såsom champagneglas eller kander, som er nødt til at blive placeret på bundhylden, for at få det hele til at kunne være der.

Køkkenudstyr

Gafler og skeer skal altid placeres med skaftet ned i bestik bakken. Knive kan stå hvilken som helst vej, men det kan virke nemmere at fjerne dem, når de har håndtaget oppe. Større dele, såsom spatler, øseskeer og tange kan skabe problemer, hvis de er forkert placeret i bestikbakken. Større dele lægges bedst på tophylden mellem kopper og glas.

Plastik ting

Hvis din opvaskemaskine er en ældre model med et synligt varmeelement – normalt i bunden – så kan plastik delene risikere at smelte, hvis de bliver sat på bundhylden. Det er derfor en god ide at placere plastik dele ved siden af kopper og glas på tophylden.

Småting

Ved små specialdele, såsom æggeholdere eller større tallerkener, må man prøve sig frem for at finde det bedste sted at placere dem i opvaskemaskinen. Bundhylden er normalt et godt sted at starte, hvis der vel og mærke er plads nok. Husk at tjekke at tingene ikke blokerer for vandets vej igennem maskinen!

Det var det. Forhåbentligt har denne guide afhjulpet alle bekymringer omkring om der måtte være støv, bagerst i dine skabe og givet dig flere valgmuligheder når det kommer til dit næste middagsselskab eller endda søndagsbrunch.