Borddekoration til sommermiddagen

Skab et inspirerende sommerbord

Spanish themed place setting with bread and salsa

Dæk et inspirerende sommerbord

Når du holder et middagsselskab, vil du gerne have, at bordet præsenterer sig lige så godt som din mad. Det første skridt til at dække et inspirerende bord, der giver et flot helhedsindtryk, er strålende glas og service. Men der er mange dekorationsteknikker, du kan bruge for at give din mad de bedste rammer. Her er vores enkle guide til at skabe en fantastisk dekoration til sommerbordet.

Farver og temaer

Vælg markante farver som limegrøn, solgul eller stærk orange til dine servietter, dækkeservietter og løbere for at skabe en sommeragtig stemning på bordet.

Alternativt kan du, hvis du har en bestemt type mad i tankerne – f.eks. en spanskinspireret menu – vælge farver, genstande og dufte til din borddekoration, der forbindes med Spanien.

Et måltid bestående af tapas, paella og churros vil se fantastisk ud serveret på rustikke keramiktallerkner med dug og servietter i røde og gule farver. Der skal bare diskrete hint til at fortælle om dit tema, så det behøver ikke være noget stort. 

Layout

Der er ingen grund til formel og stiv etikette i dit eget hjem, så føl dig endelig ikke presset til at dække bordet med en dug, hvis det er et smukt bord. Vis det frem i stedet for.

En nem måde at skabe en tydeligt defineret plads til hver gæst på, er at placere løbere tværs over bordet med passende intervaller, så der er albuerum til hver gæst og plads til service og glas.

Vi anbefaler, at der skal være mindst 37-40 cm mellem hver kuvert, da det er langt bedre at tilføje et ekstra bord, der måske ikke passer helt, i den ene ende, end at gæsterne sidder sammenpresset under måltidet. 

 Finish tips:

For at sikre, at dine tallerkner virkelig skinner, bør du bruge Neophos Afspænding.  

   

Borddekoration

Det gælder for alle borddekorationer, at de ikke må være for høje. 25 x 25 cm er den perfekte størrelse. Borddekorationen skal skabe et markant fokuspunkt til bordet uden at være forstyrrende eller prangende, og gæsterne skal kunne se hinanden og tale sammen.

Hvis du gerne vil lave en sommerlig borddekoration uden det helt store arbejde, kan du overveje at bruge en strålende blank firkantet glasbeholder fyldt med citrusfrugter som lime, citroner og appelsiner. Det er en nem og farverig mulighed, der nok skal imponere.

Hvis det skal være lidt mere ambitiøst, kan du fylde små glas eller keramikkrukker i forskellige højder med små portioner jord og aromatiske krydderurter som citrontimian, rosmarin eller fennikel for at skabe en lifligt duftende borddekoration med rustikt og naturligt udseende.

Borddekorationer har ofte en dobbelt funktion som belysning, og du kan give det sædvanlige stearinlysarrangement en finurlig drejning ved at placere fyrfadslys i lanterner, gamle syltetøjsglas eller endda drikkeglas og skabe en charmerende og afslappet dekoration.

Prikken over i'et

For at skabe en slags symmetri på bordet og understrege det friske, sommerlige tema, kan du fylde to glaskander med vand og henholdsvis små stykker lime/citroner og mynteblade, som du placerer i hver sin ende af bordet. Det ser ikke alene fantastisk ud, men giver også drikkevandet en dejlig frisk smag.

En anden måde at gøre indtryk på, er at præsentere menuen på en spændende måde. Enkle kort på bordet kan sagtens gå, men overvej at printe menuen på stof eller skrive den på en kridttavle. At male din menu og fremvise den på et miniaturestaffeli kan også være en virkelig god ide til den rigtige anledning og de rigtige gæster.

Det kan også være, at du vil bruge en dekoration, der har forbindelse til menuen. Hvis du serverer gazpacho, kan en ranke tomater giver gæsterne en ide om, hvad de har at glæde sig til.

Du skal heller ikke være bange for at bruge utraditionelt tilbehør. I stedet for at bruge almindelige salt- og peberbøsser kan du bruge små snapseglas eller små muslingeskaller til flager af havsalt. Det er de usædvanlige ting, der gør et bord specielt og værd at huske.

Del: