Fare i køkkenet

6

For hver uvendt pande og i hvert hjørne af køkkenet, lurer bakterier, skidt og andre væmmelige ting, der er uberørte af rengøring. De mest beskidte områder i køkkenet huser de fleste problemer, og det er bedst, hvis du er opmærksom på dem, hvis du vil rengøre dem grundigt og ofte. Selvom din opvaskemaskine kan klare de fleste anliggender indenfor rengøring, er det ikke det eneste, du skal holde øje med.

Køkkenvasken

Du tænker nok ikke over, at køkkenvasken er et utroligt beskidt sted – Den er trods alt lavet til at rengøre ting! Men bakterier fra partikler i maden trives godt under sådanne fugtige omstændigheder. Dette kan føre til sygdom. Derfor bør du prøve at holde din vask lige så ren som dit toilet. Hvis du bruger en opvaskemaskine oftere, kan du også holde din vask renere ved at fjerne risikoen for, at gammel mad bliver i din vask, og det reducerer også mængden af vand, der bruges til opvask, hvilket effektiviserer tingene.

Drypbakker

Drypbakker kan huse mange bakterier ligesom en vask, hvis ikke de rengøres regelmæssigt. Hvis du har nogle ting, du ikke ønsker at komme i opvaskemaskinen, vil købet af et tørrestativ forhindre en masse vand i at ophobe sig i dine tunge gryder og pander, mens de tørrer (ved at lade vandet rende ud ordenligt). Det er ikke sikkert, at alle dine gæster husker at sætte deres brugte glas ind i din opvaskemaskine.

Køkkenborde

Det er meget vigtigt at bordplader og spækbrædder er rene, fordi de rører den mad, du skal til at spise. Hvis de ikke er helt rene, kan bakterierne sprede sig til maden og gøre dig syg. Her er nogle få, hurtige tips om køkkenborde:

  • Vask dine køkkenborde før du begynder at tilberede maden.
  • Fjern spildt mad så hurtigt som muligt.
  • Husk at vaske og rengøre bordplader grundigt efter berøring med rå mad, inklusiv kød, fjerkræ og rå æg.
  • Placer aldrig færdiglavet mad på en bordplade eller et spækbræt, der tidligere har været i berøring med rå mad, med mindre du har vasket dem grundigt først.

Spækbrædder

Farerne ved utilberedt kylling er veldokumenterede, men det er ikke den eneste sundhedsrisiko der findes, når det kommer til tilberedning af mad. Spækbrædder kan i sig selv huse en lang række bakterier, der kan gøre tilberedelsen usikker. Heldigvis er spækbrædder en af de nemmeste genstande at rengøre. Sæt det blot i opvaskemaskinen efter du har tilberedt din mad (vi foreslår, at du opdeler spækbrædderne, så du tilbereder kød på ét, grøntsager på et andet og til sidst fisk på et tredje) og vask det!

Et af de bedste grundelementer i et rent køkken er rene tallerkner, og en af de nemmeste måder at få det på er ved at bruge Neophos Shine & Protect opvasketabs, der sikrer, at al din opvask bliver behandlet med omhu og efterlades rent. Når det kommer til tallerkner, skal du blot stable dem i opvaskemaskinen for at slippe af med denne byrde, så Neophos klarer det hårde arbejde for dig.